Simona Halep (15 WTA) s-a calificat în turul al treilea de la Australian Open, după o victorie lejeră în fața numărului 83 WTA, 6-2, 6-0, după un meci care a durat o oră și opt minute. A doua partidă a sesiunii de seară a fost dominată în totalitate de fostul număr mondial, care a reușit și câteva puncte spectaculoase.
În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe Danka Kovinic (98 WTA), jucătoarea din Muntenegru care a învins-o pe campioana din 2021 de la US Open, Emma Răducanu (18 WTA), scor 6-4, 4-6, 6-3.
6-2, 6-0: Victorie Simona Halep! Fostul număr 1 mondial se califică în turul 3 de la Australian Open, după o victorie în fața braziliencei Haddad Maia.
Wimbledon
Simona Halep, elogiată în presa poloneză, după victoria fulger cu Frech: "A jucat perfect"
ACUM 10 MINUTE

Simona Halep a cedat doar două game-uri în meciul cu Beatriz Haddad Maia! VIDEO: Punctul de meci

6-2, 5-0: Un nou game foarte bun pentru Simona Halep, iar Haddad Maia este nevoită să servească după pauză pentru a rămâne în partidă.

Australian Open | Simona Halep, punct superb în meciul cu Beatriz Haddad Maia

6-2, 4-0: Simona Halep face un nou break și se apropie de o nouă victorie pe Rod Laver Arena.
6-2, 3-0: La fel ca în primul set, Halep confirmă break-ul, ducând scorul la 3-0 în favoarea sa.
6-2, 2-0: Simona Halep joacă încântător, iar scenariul din primul set se repetă, cu un nou break obținut de cea mai bună jucătoare din România.
6-2, 1-0: Halep începe setul secund impecabil, cu un nou game alb.
A început al doilea set al partidei dintre Simona Halep și Beatriz Haddad Maia. Simona s-a impus cu 6-2 în primul set.
6-2: SET SIMONA HALEP! Numărul 15 WTA câștigă primul set, în urma unui joc foarte bun, în 36 de minute.
5-2: Un nou game foarte bun făcut de Simona, care dictează ritmul jocului. Simona Halep se află la un game de câștigarea primului set.

Strigăt de descătușare al Simonei Halep după ce a câștigat un punct frumos împotriva lui Haddad Maia

4-2: Haddad Maia are un game bun pe propriul serviciu și duce scorul la 4-2.
4-1: După un game lung pe serviciul lui Haddad Maia, Halep nu pierde timpul și câștigă la 0 al cincilea game al partidei.

Simona Halep, prestație impecabilă în startul meciului cu Beatriz Haddad Maia

3-1: Haddad Maia câștigă primul game al partidei, după un nou game lung pe serviciul jucătoarei din Brazilia, în care Halep a avut trei șanse de break.
3-0: Simona își confirmă break-ul câștigat în game-ul anterior și se distanțează de adversara sa după doar 11 minute de joc.
2-0: Simona Halep reușește break-ul încă din debutul partidei.

Australian Open 2022 | Voleu frumos al Simonei Halep în startul partidei cu Beatriz Haddad Maia

1-0: Simona Halep își face serviciul și începe cu dreptul partida din turul al doilea de la Melbourne.
UPDATE / A început partida, cu Simona Halep la serviciu.
UPDATE / După o partidă de peste trei ore între Daniil Medvedev și Nick Kyrgios, urmează al doilea meci al sesiunii de seară pe Rod Laver Arena, între Simona Halep și Beatriz Haddad Maia.
Simona Halep îşi continuă aventura la Australian Open joi, în jurul prânzului, în direct pe Eurosport, urmând a juca îmotriva braziliencei Beatriz Haddad Maia, locul 83 WTA. Sportiva noastră e cap de serie numărul 14 şi ar trebui să nu aibă probleme să ajungă în optimi. Acolo apare primul nume mare, potenţiala adversară fiind Garbine Muguruza.

De la locul 58 pe 359 și apoi înapoi în Top 100

Brazilianca Beatriz Haddad Maia, adversara Simonei Halep a ajuns până pe locul 58 WTA, în 2017, cea mai bună poziție din carieră. A alunecat apoi și a căzut abrupt până pe 359 în 2020. A început să-și reconstruiască de la zero clasamentul. A câștigat nouă titluri ITF în ultimii doi ani.
Între victoriile repurtate se numără chiar una în fața Karolinei Pliskova (6-3, 7-5), a doua sa victorie la o jucătoare din Top 10.
Simona Halep a mai întâlnit-o pe Haddad Maia o singură dată. În turul doi la Wimbledon 2017, Halep a trecut cu 7-5, 6-3. La Australian Open, sud-americanca nu a trecut niciodată de turul 2, în timp ce Halep a ajuns în semifinale în 2020, și în sferturile de finală în 2014, 2015 și 2021.

Traseul pe care ni-l dorim pentru Halep

În sferturi, Simo va da posibil peste Anett Kontaveit, una dintre cele mai în formă jucătoare, pentru ca un ipotetic penultim act să îi scoată în faţă una dintre Sabalenka sau Swiatek. Până acolo, Simona trebuie să treacă de "testul Beatriz Haddad Maia", jucătoare pe care o întâlnește joi, în ultimul meci de pe Rod Laver Arena, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, dar și LIVE TEXT pe Eurosport..ro
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.

Australian Open 2022 | Voleu frumos al Simonei Halep în startul partidei cu Beatriz Haddad Maia

Australian Open 2022 | Voleu frumos al Simonei Halep în startul partidei cu Beatriz Haddad Maia

Australian Open 2022 | Voleu frumos al Simonei Halep în startul partidei cu Beatriz Haddad Maia

Wimbledon
Coco Gauff - Amanda Anisimova - Wimbledon Rezumat
ACUM 11 MINUTE
Wimbledon
Cristian Garín - Jenson Brooksby - Wimbledon Rezumat
ACUM 37 MINUTE