Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andre Agassi, o nouă reacție în dezbaterea fierbinte din tenis! Cui îi atribuie titlul de GOAT

Bianca Dumitru

Publicat 15/01/2024 la 12:33 GMT+2

Andre Agassi este unul dintre spectatorii de lux de la Australian Open 2024. Prezent la Melbourne, americanul a fost întrebat de jurnaliști cine este, în opinia lui, cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile, iar răspunsul nu a întârziat.

Schwärmt von Novak Djokovic: Andre Agassi

Credit imagine: SID

Australian Open 2024 a început duminică, 14 ianuarie, când au fost programate mai multe meciuri spectaculoase, printre care și partida dintre Novak Djokovic și Dino Prizmic. În tribune, la acel meci care a durat 4 ore, a fost prezent și Andre Agassi.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Fostul lider mondial se află în această perioadă în Australia, fiind unul dintre spectatorii de lux de la primul turneu de Grand Slam al anului. Jurnaliștii de la Melbourne nu au ratat ocazia și l-au luat la întrebări.
Cei de la cotidianul local The Age l-au provocat pe Agassi să vorbească despre unul dintre subiectele mereu fierbinți în tenis, respectiv dezbaterea despre cine este GOAT-ul ("cel mai mare din toate timpurile"). Americanul a ezitat să dea un nume, atrăgând atenția asupra a ceea ce au reușit de-a lungul timpului Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer.
"Nu putem contesta statisticile lui Novak Djokovic, asta este evident. Numărul de Grand Slam-uri, numărul de săptămâni petrecute pe locul 1 mondial... Sunt atât de multe statistici pe care le cam redefinește.
Dar cum îl putem lăsa pe Federer în afara acestei conversații și cum să nu recunoaștem eleganța cu care Roger a făcut ceea ce a făcut? Și cu Rafa, nu știu dacă tenisul a văzut vreodată pe cineva jucând așa...
Dar cine este cel care a beneficiat cu adevărat de pe urma jocului? Cred că jocul a beneficiat spectaculos de pe urma fiecăruia dintre ei, absolut", a declarat Andre Agassi, citat de We Love Tennis.
Citește și:

AGASSI ÎL CONSIDERĂ PE FEDERER CEL MAI MARE DIN ISTORIE

Legendarul Andre Agassi a vorbit și în 2022, fără ezitare, despre jucătorul care merită să rămână în istorie cu titlul de GOAT, fiind atunci mult mai categoric. Americanul, care l-a antrenat pentru scurt timp pe Novak Djokovic, l-a desemnat fără niciun dubiu pe Roger Federer pentru acest titlu, spunând că a știut că elvețianul e cel mai mare tenismen din istorie încă de când au jucat unul împotriva celuilalt.
"Ziua în care am jucat împotriva lui Federer a fost ziua în care mi-am dat seama că am jucat împotriva celui mai mare jucător din toate timpurile", a spus Agassi în presa din SUA, după retragerea lui Roger din tenis.
Roger Federer a jucat împotriva lui Agassi pentru prima dată la Swiss Basel Indoors în anul 1998, unde a fost învins de american în două seturi. Următoarea lor întâlnire a avut loc la US Open în 2001, unde elvețianul a fost învins din nou de Agassi. Cei doi au jucat 12 meciuri unul împotriva celuilalt, iar Federer are un record de 8-4 împotriva lui Agassi.
Ultima dată când au jucat unul împotriva celuilalt a fost în finala US Open din 2005, care a fost ultima finală majoră pentru fostul jucător american, când Federer a câștigat al șaselea său titlu de Grand Slam la simplu, învingându-l pe Agassi în patru seturi. Federer l-a întâlnit pe Agassi de patru ori în 2005 și a reușit să-l învingă pe american în toate cele patru întâlniri din acel an.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo