Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, mândru după ce a egalat-o pe Monica Seles la Australian Open! "Nu știam că împărțim recordul"

Dani Morar

Actualizat 23/01/2024 la 15:01 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Australian Open și e la doar doi pași de a-și adjudeca titlul cu numărul 11. Sârbul a egalat un record vechi de peste 25 de ani al Monicăi Seles și a avut doar cuvinte de laudă la adresa fostei jucătoare.

Novak Djokovic "zburdă" cu Taylor Fritz și ajunge în cea de-a 11-a semifinală la Melbourne

Novak Djokovic l-a învins în 4 seturi pe Taylor Fritz și s-a calificat în semifinalele Australian Open. Liderul mondial s-a impus cu 7-6, 4-6, 6-2, 6-3 și a obținut a 33-a victorie consecutivă la Melbourne, record absolut, deținut alături de Monica Seles. Fosta tenismenă reușea o serie asemănătoare, oprită în 1999, după ce a cucerit 4 titluri la Antipozi.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
"Înseamnă mult pentru mine. Nu știam că împart acest record cu ea. Evident, îl face mult mai special pentru mine. O iubesc pe Monica. O aveam în minte pe Monica atunci când am crescut în Serbia aproape în fiecare zi, datorită Jelenei Gencic, mama mea din tenis, așa cum îmi place să îi spun.
A murit în 2012, dar a lucrat cu Monica în tinerețe. Am auzit multe despre Monica. Monica în sus, Monica în jos, Monica mănâncă asta, Monica doarme atât, Monica se antrenează așa. Așa că Monica a fost unul dintre eroii copilăriei mele și am urmărit-o foarte mult.
Când am avut șansa să o cunosc eram foarte emoționat. Vorbește limba noastră pentru că a fost născută în Serbia, dar și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite. Știu că a avut o carieră incredibilă și a jucat bine în Australia. Cu toții ne întrebăm cât de departe ar fi ajuns dacă nu trecea prin ce a trecut (n.r. a fost înjunghiată pe teren în 1993). Am doar cuvinte frumoase la adresa ei. Sunt foarte bucuros că împărțim acest record", a declarat Djokovic.
Seles, care a devenit profesionistă la vârsta de 15 ani și a câștigat opt dintre cele nouă titluri de Grand Slam înainte de a împlini 20 de ani, a fost considerată una dintre cele mai mari campioane din sportul alb.
Citește și:

Novak Djokovic – statistici după ce a ajuns în semifinalele Australian Open

Djokovic și-a îmbunățătit considerabil serviciu, lucru care se poate observa din statistica așilor. Astăzi, a servit peste 10 ași pentru al 5-lea meci consecutiv pe tabloul principal de la Australian Open. E abia a doua oară în carieră când reuşeşte asta la Melbourne, după ce, în urmă cu 3 ani, servea mereu peste 10 aşi între turul secund şi semifinale.
Învingându-l pe Taylor Fritz, Novak Djokovic a obținut cea de-a 15-a victorie în fața jucătorilor din top 20 ATP la turneele de Grand Slam, de la împlinirea vârstei de 35 de ani, depășindu-l pe Roger Federer (14), reușind astfel cel mai mare număr de victorii ale unui jucător de peste 35 de ani de la publicarea clasamentului ATP, în 1973.
Cu 15 ore și 9 minute pe teren la această ediție a Australian Open, Djokovic a petrecut cel mai mult timp în primele cinci tururi ale competiției, depășind precedentul său "record" de 14 ore și 52 de minute, stabilit în 2021.
Cu victoria de azi, Djokovic a devenit al doilea jucător din istorie, după Federer, care ajunge la 700 de victorii pe hard, în Era Open.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo