Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Forma lui Djokovic de la Australian Open, analizată de Henin și Becker! "S-a văzut pe chipul lui"

Bianca Dumitru

Publicat 18/01/2024 la 06:28 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat ieri în turul 3 la Australian Open, după ce l-a învins în 4 seturi pe Alexei Popyrin. Justine Henin și Boris Becker au analizat prestația liderului mondial și au atras atenția asupra faptului că sârbul nu este în cea mai bună formă, dar totuși reușește să treacă de fiecare adversar.

Novak Djokovic - Alexei Popyrin - Australian Open Rezumat

Novak Djokovic a făcut ieri pasul spre turul 3 al turneului dela Austalian Open, după ce l-a învins în 4 seturi pe Alexei Popyrin (locul 43 ATP), scor 6-3, 4-6, 7-6 (4), 6-3, după 3 ore și 12 minute de joc.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Pe parcursul partidei, liderul ATP nu a ascuns faptul că se confruntă cu probleme de sănătate, neputând să joace cel mai bun tenis al său. Acest lucru a fost analizat de experții Eurosport, Justine Henin și Boris Becker.
Campioana din 2004 de la Australian Open a evidențiat problemele care îl macină pe Djokovic, dar a spus că una dintre calitățile acestuia este faptul că poate să revină și să dea exact cât trebuie pentru a câștiga un meci.
"Înseamnă, după cum a spus-o el, că încă nu este capabil să joace cel mai bun tenis al său. El o spune mult mai bine decât noi. De pe chipul lui se vedea că nu se simte deosebit de bine. După primul tur, am crezut că a fost mai uşurat decât astăzi.
Poate trece prin niște dificultăți fizice, înfruntând jucători tineri care vor să profite de șansele lor. A trecut peste în patru seturi, cu puțin mai mult timp petrecut pe teren, dar este în turul trei.
La finalul primului set, am avut dreptate să nu ne facem griji pentru Djokovic. Juca extrem de bine. Popyrin l-a destabilizat pe un Djokovic care își pierdea din intensitate, dar numărul 1 mondial a revenit cu răzbunare.
Există o oarecare inconsecvență, dar totul ține de energie și intensitate. Nu e niciun secret, nu este cel mai bun din punct de vedere fizic, a fost puțin bolnav. Ne întrebăm mereu la ce nivel se va găsi acest jucător, la începutul sezonului sau la începutul unui Grand Slam, dar chiar contează?
Cu meciurile, încrederea, experiența unui turneu, știm că orice se poate întâmpla. El știe asta mai bine decât orice alt jucător. Bineînțeles că și-ar dori să fie la un nivel și mai înalt, dar în același timp știe că este capabil să joace mai bine în runda următoare dacă se simte mai bine fizic", a declarat Justine Henin pentru Eurosport.
Citește și:

Djokovic, un "perfecționist înnăscut" în viziunea lui Becker

La rândul său, Boris Becker, care l-a antrenat în trecut pe Novak Djokovic, a spus că sârbul este un "perfecționist înnăscut", cerând multe de la staff-ul său, mai ales în momentele în care nu este în cea mai bună formă.
"Djokovic a fost sincer cu privire la faptul că nu este încă în formă și nu joacă cel mai bun tenis al său. El cere cea mai mare atenție de la boxa lui și, bineînțeles, sprijinul tactic potrivit.
Uneori, acest lucru este greu de înțeles dacă randamentele au fost de fapt bune, dar Novak nu a fost mulțumit de ele. Este un perfecționist înnăscut și își dorește întotdeauna să joace un tenis perfect, iar asta este o provocare pentru un antrenor", a adăugat Boris Becker.
Pentru Novak Djokovic urmează, în turul 3, duelul cu Tomas Martin Etcheverry (locul 32 ATP), care a trecut în primele meciuri de la Melbourne, în minimum de seturi, de Andy Murray și Gael Monfils.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo