Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jucătorul zilei la Australian Open: L-a eliminat pe favoritul nr. 14 și și-a egalat cel mai bun rezultat

Bianca Dumitru

Publicat 20/01/2024 la 07:50 GMT+2

Miomir Kecmanovic este jucătorul zilei la Melbourne. Sârbul a ajuns pentru a doua oară în carieră în optimile turneului de la Australian Open, după ce a reușit o victorie senzațională în fața favoritului nr. 14, Tommy Paul.

Miomir Kecmanovic en la 3ª ronda del Open de Australia 2024

Credit imagine: Getty Images

Miomir Kecmanovic este jucătorul acestei zilei la Australian Open. Sârbul de pe locul 60 ATP s-a calificat în optimi după ce l-a învins pe favoritul nr. 14, Tommy Paul, în 5 seturi, scor 4-6, 6-3, 6-2, 6-7 (7), 0-6, la capătul unui meci de 4 ore.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Rezultatul lui Kecmanovic este cu atât mai interesant cu cât Tommy Paul a avut două mingi de meci în cel de-al patrulea set, pentru ca apoi sârbul să întoarcă rezultatul și să câștige setul 4.
Citește și:

Kecmanovic, jucătorul zilei la Australian Open

Mai mult, în decisiv, sportivul de pe locul 60 mondial nu i-a dat nicio șansă adversarului său, impunându-se cu 6-0. Trei dintre game-uri, inclusiv două pe serviciul lui Paul, au fost câștigate la 0.
Kecmanvic l-a mai eliminat o dată de la Melbourne pe Tommy Paul, semifinalist la Australian Open în 2023. Se întâmpla în turul 2 la ediția din 2022, când sârbul a câștigat în 3 seturi, scor 7-6 (7), 7-5, 7-6 (8). Ulterior, el a ajuns până în optimi, unde a cedat în fața lui Gael Monfils, în 3 seturi.
În acest an, pentru un loc în sferturile de finală ale competiției, Kecmanovic va avea o misiune extrem de grea, urmând a-l înfrunta pe Carlos Alcaraz, favoritul nr. 2 de la Melbourne. Fostul lider mondial s-a calificat în optimi după doar 65 de minute de joc în fața lui Juncheng Shang (locul 140 ATP), chinezul retrăgându-se în startul setului 3, la scorul de 6-1, 6-1, 1-0.
Duelul din optimile Australian Open va fi cea de-a doua confruntare directă între Kecmanovic și Alcaraz, care s-au mai întâlnit o signură dată, în 2022, la Miami. Ibericul a câștigat atunci în 3 seturi, scor 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5), calificându-se în semifinalele competiției.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo