Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyrgios, lăsat mască de ce a făcut Djokovic la Australian Open! "Îl va bântui câteva săptămâni"

Dani Morar

Publicat 18/01/2024 la 05:09 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat în turul 3 la Australian Open, dar a avut din nou mari probleme de a trece de un adversar mai slab cotat, Alexei Popyrin. Nick Kyrgios nu înțelege cum a câștigat liderul mondial această confruntare și crede că australianul a fost jucătorul mai bun, însă experiența și-a spus cuvântul

Novak Djokovic - Alexei Popyrin - Australian Open Rezumat

Novak Djokovic a trecut de turul 2 la Australian Open cu mari emoții. Sârbul a câștigat primul set cu Alexei Popyrin, dar l-a pierdut pe al doilea și a fost nevoit să salveze 4 mingi de set în runda 3 pentru a nu se afla într-o situație delicată. S-a încheiat 6-3, 4-6, 7-6, 6-3 pentru liderul mondial, care va juca în turul 3 cu favoritul numărul 30, Martin Etcheverry.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Nick Kyrgios crede că cele 4 mingi de set pierdute de Popyrin în setul 3 îl vor bântui pe australian câteva săptămâni de acum înainte. Jucătorul de pe locul 43 ATP nu are cum să nu se întrebe ce ar fi fost dacă prelua conducerea, însă acum nu va mai putea afla.
"Novak a supraviețuit cumva. Nu am idee cum. Te uiți la recordurile lui în turneele de Grand Slam și împotriva australienilor în general și înțelegi cât a contat acel set 3 pentru Alexei și pentru desfășurarea meciului.
Popyrin a avut 4 mingi de set, toate au fost în racheta lui. Au fost chiar acolo. Asta îl va bântui pentru următoarele câteva săptămâni, cu siguranță. Acestea sunt turneele pentru care trăiești, astea sunt meciurile pentru care te antrenezi toate acele ore.
A avut oportunitățile lui. A fost jucătorul mai bun în cea mai mare parte a meciului. Este incredibil că spun asta cumva împotriva lui Novak Djokovic, dar Popyrin a fost jucătorul mai bun în majoritatea timpului", a declarat Kyrgios, pentru Eurosport.
Citește și:

Novak Djokovic a avut un conflict cu un fan la Australian Open

Liderul mondial a început mai bine și a câștigat primul set cu 6-3, dar apoi australianul și-a ridicat nivelul și a revenit în joc, ajutat și de numărul mare de erori ale sârbului (a terminat meciul cu 31 de neforțate și doar 32 de lovituri direct câștigătoare). Popyrin a avut chiar ocazia de a trece în față, dar a ratat 4 mingi de set în actul al 3-lea (3 dintre ele consecutive) și de acolo totul a mers în favoarea lui Djokovic.
Pe parcursul partidei, fanii au făcut o atmosferă de vis pe Rod Laver Arena, încurajându-l frenetic pe Popyrin. De multe ori, aceștia au întrecut măsura, iar asta l-a deranjat vizibil pe Djokovic, care la un moment dat chiar a intrat într-un dialog aprins cu un spectator.
La finalul meciului, Nole nu s-a ferit să recunoască faptul că a fost frustrat la maxim de atitudinea suporterilor, care i-au adresat cuvinte urâte, încercând probabil să-l enerveze pentru ca jocul său să sufere.
"Au fost emoții amestecate astăzi pe teren. A fost o atmosferă fantasică, dar publicul a fost împotriva mea și astfel a trebuit să găsesc soluția să câștig acest meci. Acestea au fost circumstanțele, publicul a făcut destul de multă gălăgie, mai ales între primul și al doilea serviciu. Asta este situația la un turneu de Grand Slam, trebuie să lupți. Te enervează acest lucru, dar trebuie să accepți această situație. Este însă frustrant atunci când cineva fluieră și te huiduie. Nu au fost lucruri plăcute pe care spectatorii le-au spus la adresa mea. I-am confruntat direct, cred că lui Nick Kyrgios i-a plăcut asta. Dar asta e situația, nu au curajul să mi le spună chiar în față", a spus Djokovic în interviul pe care i l-a acordat Barbarei Schett după meci.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo