Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care Djokovic a fost învins de Sinner la Australian Open, explicat de jurnaliștii sârbi! Prin ce a trecut

Bianca Dumitru

Actualizat 31/01/2024 la 13:58 GMT+2

Novak Djokovic a fost eliminat în semifinale la Australian Open, fiind învins de Jannik Sinner, cel care avea să-și adjudece ulterior trofeul. Jurnaliștii din Serbia au dezvăluit acum motivele pentru care liderul mondial a cedat în fața italianului de 22 de ani.

După 2195 de zile, Sinner întrerupe seria colosală a lui Djokovic la Melbourne. Rezumatul partidei

Novak Djokovic a fost eliminat în semifinalele ediției din acest an de la Australian Open, iar mulți experți au asociat acest eșec cu începutul declinului lui Nole, deși acesta a demonstrat că are capacitatea necesară de a reveni oricând.
Acum, la aproape o săptămână de la acea partidă în care liderului mondial i-a fost greu să-și găsească ritmul de joc, jurnaliștii din Serbia au dezvăluit motivele pentru care Djokovic a fost învins de italianul de 22 de ani.
Conform lui Luka Nikolic, principalul favorit de la Melbourne s-a luptat cu o gripă severă în timpul turneului, probleme de sănătate care l-au împiedicat să-și arate cel mai bun joc. De altfel, în seara dinaintea semifinalei cu Sinner, Djokovic a avut febră și nu s-a putut odihni, fiind extrem de slăbit în dimineața partidei.
"Informațiile care vin din Serbia sunt că Novak Djokovic s-a confruntat cu o gripă severă când a jucat împotriva lui Jannik Sinner, ceea ce explică înfrângerea.
A făcut febră în noaptea dinaintea semifinalei. Ceva asemănător cu ceea ce avea Zverev. A fost bolnav timp de trei săptămâni, apoi a avut o recidivă.
De aceea a jucat atât de rău în primele două seturi, se putea vedea că era slăbit și nu putea juca. Nu a putut să joace bine în acele condiții. Nu a vrut să meargă la medic, ca să nu fie deranjat de jurnaliști și să nu facă tam-tam", a scris jurnalistul pe rețelele de socializare.
Citește și:

Djokovic, răcit de la începutul Australian Open

Deși Novak Djokovic nu a vorbit despre starea sa de sănătate după meciul cu Jannik Sinner, sârbul a recunoscut în startul competiției că nu este în cea mai bună formă.
După meciul cu Dino Prizmic din primul tur, în care a avut nevoie de mai mult de 4 ore pentru a se impune, liderul mondial a dezvăluit că se confruntă cu o răceală, nefiind la 100% din punct de vedere fizic, dar că încearcă să treacă peste acest aspect.
"Am fost puțin răcit în ultimele patru, cinci zile. Probabil că puteți observa asta din vocea mea, dar asta este. Trebuie doar să încerc să fac față, să trec peste, să accept circumstanțele și să încerc să mă descurc cât mai bine în această situație.
O să discut cu echipa mea, să văd dacă aș putea lipsi de la antrenament, să fac niște mișcări ușoare, exerciții specifice doar pentru a-mi ține corpul în formă.
Vreau să spun că anul trecut nu m-am antrenat deloc între partide. Au fost circumstanțe diferite pentru că am fost accidentat. Acum cred că două zile de pauză sunt foarte utile după un meci de 4 ore în primul tur. Să vedem cum mă trezesc mâine și apoi vom decide ce facem", a spus atunci Djokovic.
picture

Așa a închis Djokovic meciul de 4 ore cu Prizmic! Gest de mare campion pentru sârb

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo