Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mouratoglou nu crede în schimbarea de eră, după ce Sinner a câștigat Australian Open! Ce a spus despre Djokovic

Nicu Savin

Publicat 28/01/2024 la 23:43 GMT+2

Patrick Mouratoglou a comentat succesul istoric obținut de Jannik Sinner la Australian Open și este convins că performanța italianului nu este nici pe departe un moment de cotitură în istoria tenisului, deoarece Novak Djokovic va mai avea multe de spus la cel mai înalt nivel. Francezul a insistă că în circuitul ATP este o concurență acerbă, dar Nole este în continuare în fruntea tenisului.

Momentul în care Sinner a ridicat primul Grand Slam al carierei + anunțul făcut

Jannik Sinner a câștigat duminică primul său titlu de Grand Slam din carieră, după ce l-a învins pe Daniil Medvedev în marea finală de la Australian Open, revenind de la 0-2 la seturi. În semifinale, italianul a trecut clar de Novak Djokovic, în 4 seturi, iar numeroși specialiști sunt de părere că turneul de la Antipozi a fost cântecul de lebădă al sârbului.
Cu Alcaraz și Sinner deja campioni de Grand Slam și din ce în ce mai buni de la turneu la turneu, chiar dacă ibericul trece printr-o perioadă mai slabă, mulți experți consideră că lui Djokovic îi va fi extrem de greu să mai câștige vreun turneu major, mai ales că există în circuit alți câțiva jucători de top care i-ar putea pune probleme, precum Medvedev, Zverev, Rune sau Tsitsipas.
Patrick Mouratoglou nu este însă de aceeași părere și a avut o opinie tranșantă după succesul lui Sinner de la Australian Open. Francezul e de acord că italianul a căpătat o încredere imensă cucerind primul său trofeu de Grand Slam, dar nu se pune problema unui schimb de generații, pentru că Djokovic este în continuare la un nivel fantastic, în ciuda formei relativ slabe pe care a arătat-o la Melbourne.
"Nu cred că putem vorbi despre o nouă eră a tenisului. Djokovic nu a fost bun la acest turneu șipierdut clar împotriva lui Sinner, chiar dacă asta nu înseamnă că italianul nu ar fi câștigat împotriva unui Novak foarte bun. Este greu să vorbesc despre o schimbare de eră doar pentru că Djokovic a pierdut un meci în semifinalele unui Grand Slam. Cert este că Sinner a căpătat și mai multă încredere. Acum există o concurență puternică. Medvedev este adesea prezent în semifinalela turneele de Mare șlem. Alcaraz are potențialul de a juca la un nivel incredibil, chiar dacă momentan se află într-o situație proastă.", a spus Mouratoglou pentru L'Equipe.

Djokovic, încrezător că poate reveni mai puternic

Nole și-a asigurat fanii că e încă în putere și e capabil să îi învingă pe Sinner, Alcaraz, Medvedev sau Zverev la turneele majore. Înfrângerile fac parte din viața unui sportiv, iar sârbul e mai motivat ca niciodată să se întoarcă și mai puternic pe teren.
"Încă am așteptări mari pentru celelalte Slamuri de anul acesta și pentru Jocurile Olimpice. E abia începutul sezonului, nu îmi fac probleme. E adevărat, nu e un sentiment cu care să fiu obișnuit (n.r. să piardă în semifinale la Melbourne), dar în acest turneu nu am fost la standardele cu care sunt obișnuit. Asta nu înseamnă însă că e începutul sfârșitului, așa cum cred unii. Hai să vedem ce ne rezervă restul sezonului", a spus Djokovic, după eșecul cu Sinner din semifianelele Australian Open.
Sârbul a decis să meargă în vacanță după eliminarea de la Melbourne și își va alege foarte atent turneele pe care le va bifa în acest sezon. 2024 e an olimpic, iar Nole vrea neapărat să cucerească aurul la Paris, medalia din cel mai strălucitor metal la JO fiind singura care lipsește dintr-un palmares uriaș.
Ca atare, Novak a decis să nu meargă anul acesta la Dubai, competiție care va debuta pe 21 februarie și unde cel mai titrat jucător din istorie s-a impus de 5 ori. Sârbul va reveni în circuit abia la mijlocul lui martie, când va participa pentru prima oară în ultimii 5 ani la Indian Wells. El va concura la Sunshine Double, înainte de a se dedica exclusiv pregătirii pe zgură, în vederea Roland Garros.
Djokovic nu a ajuns în ultimii ani la competițiile din California și Florida, fiind mai întâi accidentat, pentru ca apoi să nu aibă dreptul de a pătrunde în Statele United din cauza faptului că e nevaccinat.
Chiar și așa, el este unul dintre cei mai de succes sportivi din istorie la cele două turnee nord-americane, impunându-se de 5 ori la Indian Wells și de 6 ori la Miami. În 2019, la ultima participare la Sunshine Double, a reușit să câștige ambele competiții, după finale cu Raonic, respectiv Nishikori. Nole a fost atât de dominant acum 5 ani la cele două turnee, încât a pierdut un singur set în drumul spre cele două trofee.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo