Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Panatta "se predă" în fața lui Jannik Sinner, după succesul istoric de la Australian Open: "Îmi amintește de Nadal!"

Irina Aldea

Publicat 30/01/2024 la 18:05 GMT+2

Jannik Sinner a cucerit duminică la Australian Open primul titlu de Grand Slam al carierei, după ce l-a învins pe Medvedev în cinci seturi. Italianul a fost aplaudat de omul care a scris istorie cu mulți ani în urmă pentru tenisul din "cizmă", Adriano Panatta, acesta din urmă comparându-l pe elevul lui Cahill cu Rafael Nadal.

Rezumatul partidei Jannik Sinner - Daniil Medvedev, finala Australian Open 2024

Jannik Sinner (favorit nr. 4) a câştigat duminică marele trofeu la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce l-a învins în finală, în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (3 ATP, favorit nr. 3). Italianul, în vârstă de 22 de ani, care în semifinale l-a eliminat pe liderul ATP, Novak Djokovic, a câştigat primul său trofeu la un turneu major.
Duminică, Sinner s-a impus la capătul unui meci spectaculos, care a durat trei ore şi 46 de minute de joc, el reuşind să revină extraordinar, după ce a pierdut primele două seturi, şi puţini erau cei care îi mai dădeau şanse să recupereze. Sinner este cel de-al treilea jucător italian care câştigă un turneu de Mare Şlem, primul în ultimii aproape 50 de ani, după Adriano Panatta, care a cucerit trofeul la Roland Garros în 1976.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner, comparat cu Nadal de către Panatta

La 48 de ani de la victoria de la Roland Garros, ultima încoronare într-un turneu de Grand Slam a unui jucător italian, Jannik Sinner a pus capăt acestei secete incredibile, câștigând duminica trecută Australian Open. Adriano Panatta a fost intervievat de Ubitennis și a spus, printre altele, că Jannik îi aduce aminte de Rafael Nadal:
"În sfârșit! Speram să se întâmple mai devreme. Ceea ce am făcut rămâne cu mine, dar mă bucur pentru Jannik, pentru că merită. El este acum cel mai puternic dintre toți, va câștiga din nou și va câștiga mult. Acum este cel mai bun din circuit și are un răspuns demn pentru Djokovic. Este un jucător de tenis complet, cu o mentalitate care îi permite să nu se teamă de nimeni. Este rece, nu tremură la nimic. Sinner îmi amintește de Nadal din punct de vedere mental. Nu renunță niciodată și se luptă cu fiecare minge ca și cum ar fi ultima. Și încă mai are loc de îmbunătățire", a spus Panatta despre compatriotul său.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo