Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prizmic a dezvăluit cum va aborda meciul cu Djokovic, de la Australian Open! Ce îl sperie la Nole

Dani Morar

Publicat 13/01/2024 la 18:04 GMT+2

Novak Djokovic și-a aflat primul adversar de la Australian Open, urmând ca în primul tur să dea peste Dino Prizmic, jucător venit din calificări. Croatul a vorbit despre felul în care va aborda partida cu Nole și va încerca să rămână concentrat, în ciuda colosului pe care îl are în față.

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Novak Djokovic va juca în primul tur la Australian Open, duminică dimineața, de la ora 10:00, împotriva lui Dino Prizmic.
Croatul spune că este pregătit de înfruntarea cu liderul mondial din ATP, care îi este idol, iar arena care va fi plină nu îl sperie. Prizmic a dezvăluit cum va aborda înfruntarea cu Djokovic și a menționat că va încerca să rămână relaxat și concentrat pentru un rezultat mare, în ciuda puterii mentale de care dă dovadă cel care a câștigat de 10 ori titlul la Antipozi.
"Sunt foarte fericit deoarece este primul meu Grand Slam. Este un moment mare pentru mine și vreau să rămân concentrat și să joc următorul meci. O să îl abordez ca pe un meci normal, nu prea stresat. Vreau doar să joc, să fiu relaxat și să dau tot ce am mai bun.
Pentru mine fiecare adversar este bun, dar Djokovic are acea forță mentală", a declarat Prizmic pentru ATP Tour.com.
Aflat pe locul 155 în clasamentul ATP, jucătorul croat a obţinut până în prezent doar trei victorii în circuitul profesionist, cea mai importantă dintre ele în faţa cehului Jiri Lehecka, în sezonul trecut la Stockholm.
Dacă va trece de Prizmic, Novak Djokovic se va duela în turul al doilea la Australian Open cu învingătorul meciului dintre Popyrin și Polmans, deci cu un favorit al gazdelor. În turul al treilea ar urma să-l întâlnească pe Etcheverry sau Murray pentru ca în optimi să dea peste Shelton sau Mannarino. În sferturi s-ar putea reedita finala de anul trecut, dintre Djokovic și Tsitsipas, iar în semifinale ar putea da peste Sinner. În ultimul act s-ar duela cu Alcaraz sau Medvedev.
Citește și:

Djokovic se teme doar de el la Australian Open

Marele campion sârb e în fața titlului de Grand Slam cu numărul 25, iar în Australia se simte perfect, dovadă cele 10 titluri cucerite la Antipozi (record absolut).
După un 2023 în care a cucerit 3 din cele 4 turnee majore, Nole are încredere totală că poate continua pe aceeași linie. Chiar dacă Sinner, Alcaraz și Medvedev au dat în multe momente dovadă că îl pot "întinde" serios, chiar și în Slamuri (Alcaraz l-a învins în finala Wimbledon anul trecut), sârbul a venit la Melbourne cu un sentiment de siguranță legat de jocul său.
Întrebat cine e cel mai periculos adversar la Australian Open, sârbul nu a stat prea mult pe gânduri și a răspuns: "Eu apoi cei mai buni jucători din lume. Sunt sigur că și ceilalți visează să câștige un Grand Slam, iar unii au, normal, mai multe șanse de a se apropia de acel vis. Sunt 128 de jucători pe tablou, e un Grand Slam și știm ce reprezintă asta în sportul nostru. E locul în care fiecare jucător vrea să joace cel mai bun tenis. E emoționant să particip încă o dată la un Slam".
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo