Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner 'a tulburat apele' în Italia cu victoria din Australia: "Are nevoie de două vieți ca să-mi bată recordurile"

Irina Aldea

Publicat 30/01/2024 la 19:40 GMT+2

Jannik Sinner a cucerit duminică la Australian Open primul său titlu de Grand Slam. Deși l-a lăudat pentru reușita uimitoare, Nicola Pietrangeli consideră că unul dintre recordurile sale nu va fi la îndemâna tânărului său compatriot.

Rezumatul partidei Jannik Sinner - Daniil Medvedev, finala Australian Open 2024

Jannik Sinner (favorit nr. 4) a câştigat duminică marele trofeu la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce l-a învins în finală, în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (3 ATP, favorit nr. 3). Italianul, în vârstă de 22 de ani, care în semifinale l-a eliminat pe liderul ATP, Novak Djokovic, a câştigat primul său trofeu la un turneu major.
Considerat de toată lumea unul dintre cei mai buni tineri jucători din tenis, Sinner are un scor perfect de 7-0 în 2024 după triumful de la Melbourne. Victoria de duminică în fața rusului Medvedev l-a făcut doar al doilea italian din Era Open - al treilea la nivel general - care câștigă un titlu de Grand Slam în proba de simplu, ceilalți fiind Pietrangeli și Panatta.
CITEȘTE ȘI:

Sinner 'a tulburat apele' în Italia cu victoria de la Australian Open. Ce i-a transmis Pietrangeli

Nicola Pietrangeli a ținut să-și felicite compatriotul, însă primul campion de Grand Slam al Italiei e mândru de un lucru, și anume că Sinner nu-i va putea anula chiar toate recordurile: "Acest succes al lui Jannik Sinner merge dincolo de sport. Să-l vezi pe acest băiat tânăr câștigând un turneu atât de important precum Australian Open îți dă un impuls de bucurie. Acum este prea devreme pentru a spune ce va fi, dar viitorul este strălucit pentru el".
Pietrangeli a prezis mai multe succese pentru tânăr, dar a precizat de asemenea că recordul său de 164 de meciuri din Cupa Davis nu va fi la îndemâna lui Sinner: "Jannik nu are puncte slabe în acest moment, chiar dacă se poate îmbunătăți oricând. ... Totuși, pentru a-mi bate recordurile, îi va lua două vieți. Le va bate pe aproape toate, dar cel de 164 de meciuri în Cupa Davis este imposibil de doborât, pentru că au schimbat regulamentul".
Sinner a condus anul trecut Italia spre primul său titlu de Cupa Davis din ultimele aproape cinci decenii, rămânând neînvins în trei meciuri de simplu. Acum, italianul a arătat un nivel impresionant de joc pe durata celor două săptămâni petrecute la Melbourne Park, ajungând în semifinale fără să cedeze niciun set. Jannik Sinner este al treilea cel mai tânăr jucător care a câștigat titlul de simplu masculin la Australian Open, fiind devansat doar de Djokovic (2008) și Jim Courier (1992).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo