Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner, cu gândul la semifinala cu Djokovic, de la Australian Open! Ce a spus după victoria cu Rublev

Dani Morar

Publicat 23/01/2024 la 17:01 GMT+2

Jannik Sinner a trecut de Andrey Rublev în minimum de seturi și s-a calficat în semifinalele Australian Open. A fost 6-4, 7-6, 6-3 în favoarea italianului, care va da în penultimul act peste Novak Djokovic, cel pe care l-a învins în 2 din ultimele 3 întâlniri directe.

Sinner merge fără set pierdut în semifinalele de la AO! Urmează testul suprem cu Djokovic

Jannik Sinner este al doilea semifinalist de la Australian Open, grație victoriei cu 6-4, 7-6, 6-3 în fața lui Andrey Rublev. Imediat după această partidă, italianul a fost întrebat despre duelul care îl așteaptă cu Novak Djokovic și promite să ofere tot ce are mai bun în arsenal pentru a-l învinge încă o dată pe sârb.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
"E dificil să joci contra lui Andrey. Astăzi s-a încheiat în 3 seturi, dar le-aș fi putut pierde pe primele două. Jocul este atât de rapid, se bazează foarte mult pe reacție. Mulțumesc tuturor pentru că au stat atât de mult (n.r. 1:30 AM).
E o plăcere deosebită să joc aici în Australia, pe acest teren. Abia aștept turul următor. (n.r. ai fost în dificultate în tiebreakul setului 2 – condus cu 5-1. Cum ai evadat de acolo?) Am schimbat terenul și am luptat. A fost un pic de vânt în favoarea mea și știam că pot să egalez.
Pentru mine este important procesul pe care îl am. Cea mai importantă este compania. Oamenii pe care îi ai lângă tine și cu care îți petreci timpul. Încercăm să muncim cât de mult putem și să vedem unde vom ajunge.
(n.r. cum va fi meciul cu Djokovic ținând cont că ai câștigat 2 din ultimele 3 meciuri împotriva lui?) Sunt norocos să îl întâlnesc din nou și într-o așa fază a turneului. E cel mai bun jucător al lumii și o să fie greu. Tot ce pot controla este atitudinea mea pe teren și felul în care lovesc mingea. Voi încerca să dau tot ce am mai bun", a declarat Sinner.
Citește și:

Jannik Sinner – Novak Djokovic, în semifinalele Australian Open

Sinner a câștigat primul set în fața lui Rublev, scor 6-4. Italianul a făcut breakul la 3-2 și nu a mai cedat până la finalul rundei, având un procentaj de 82% al punctelor câștigate cu primul serviciu. În continuare, manșa a doua a fost extrem de disputată, cu rusul având de această dată primul cuvânt. Rublev a părut să ia o opțiune serioasă la câștigarea setului, pentru a restabili egalitatea la 1, dar asta nu s-a întâmplat.
Sinner a luptat eroic și a împins setul în teibreak unde a revenit absolut miraculos de la 5-1 în favoarea rusului. Din acel moment jocul s-a rupt definitiv, iar italianul a mers fără emoții spre câștigarea setului și mai apoi a meciului.
Setul patru a fost mult mai lejer pentru Sinner, care nu a avut emoții în a înclina balanța în favoarea sa. S-a terminat 6-4, 7-6, 6-3, iar italianul merge în semifinale, unde va avea parte de un duel extrem de dificil, în fața liderului mondial, Novak Djokovic.
Sinner are însă de partea lui câteva statistici importante, mergând în careul de ași fără set pierdut în acest an la Melbourne. Ajuns pentru a doua oară în carieră într-o semifinală de Grand Slam, testul suprem abia acum urmează.
În afară de cei din Big 3, Jannik Sinner este acum doar al treilea jucător din 2000 până în prezent care ajunge în semifinalele probei de simplu masculin la AO prin cinci victorii fără set pierdut, după Andy Murray și Tomas Berdych.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo