Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner, favorit în meciul cu Djokovic la Australian Open? Vagnozzi, mesaj clar: "Credem în victorie"

Irina Aldea

Publicat 25/01/2024 la 21:28 GMT+2

Simone Vagnozzi, antrenorul lui Jannik Sinner, crede că elevul său îl poate învinge pe Novak Djokovic în semifinalele de la Australian Open, calificându-se astfel în prima lui finală de Grand Slam din carieră.

Sinner l-a învins în 3 seturi pe Rublev și e în semifinale la Australian Open! Rezumatul meciului

Novak Djokovic va încerca vineri dimineață să ajungă în a 11-a finală de Grand Slam la Melbourne. În cale îi va ieși Jannik Sinner, poate cel mai în formă adversar pe care-l putea avea la Australian Open, în ceea ce va reprezenta a opta lor întâlnire din circuitul mondial masculin. În prezent, sârbul are 5-2 în fața italianului, dar Sinner a câștigat ultima lor confruntare directă, la Davis Cup.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Simone Vagnozzi, unul dintre antrenorii lui Sinner, are încredere maximă în italian înaintea acestei confruntări: "Suntem foarte fericiți că ne aflăm în această poziție și de modul în care Jannik a jucat în prima parte a turneului. Semifinalele de Grand Slam vor fi o altă experiență minunată pentru el - încercăm să ne apropiem de el fără presiune excesivă, mereu cu zâmbetul pe buze", a declarat Vagnozzi pentru Federația Italiană de Tenis.
CITEȘTE ȘI:

Sinner, favorit în meciul cu Djokovic la Australian Open? Vagnozzi, mesaj clar

Aceasta este a doua semifinală de Grand Slam din cariera lui Sinner. În prima, el a fost învins de actualul său rival direct, Djokovic, la Wimbledon: "Diferența față de acest meci constă tocmai în faptul că aceasta a fost prima semifinală a lui Jannik, întreaga experiență este diferită. Acum are mai multă încredere, ținând cont de rezultatele excelente din ultimele luni, precum și de continuitatea de care a dat dovadă. Cred că acum crede mai mult în victorie împotriva celui mai bun jucător din toate timpurile, pe un stadion atât de mare", a mai spus Vagnozzi.
El crede că victoriile lui Sinner în fața lui Novak la Torino și Malaga vor servi ca un stimulent de încredere: "Dacă lupta se complică, trebuie să o acceptăm, dar victoriile de la Torino și Malaga îl vor ajuta pe Jannik să iasă pe teren cu mai multă încredere. Deși să joci cu Nole pentru trei seturi pe care trebuie să le câștigi nu este tocmai cel mai ușor lucru din lume, trebuie să încercăm să fim agresivi, să controlăm jocul, să servim bine și să menținem legătura pe tabela de marcaj".
Antrenorul lui Jannik este conștient că aceasta este cea mai mare provocare: "Novak este întotdeauna special. Este clar că îi plac condițiile de aici, ori, fără să punem la socoteală Parisul, unde s-a lovit adesea de un monstru numit Rafa, a arătat cât de bun este pe fiecare teren. Nu este o mare diferență să joci cu el aici sau la New York sau la Wimbledon. Aceasta este una dintre cele mai dificile provocări din tenis".
Sinner nu a pierdut niciun set în turneu până acum, iar în sferturile de finală a trecut de Andrey Rublev. Pe de altă parte, Novak l-a învins în sferturi de finală pe americanul Taylor Fritz în patru seturi. Sinner și Djokovic vor intra pe teren vineri dimineața, de la ora 5.30, ora României, în direct pe Eurosport 1 și pe aplicația Eurosport.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo