Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wilander a observat marea diferență dintre Alcaraz și Djokovic sau Nadal: "Asta îi poate provoca înfrângeri"

Nicu Savin

Publicat 25/01/2024 la 12:52 GMT+2

Mats Wilander a analizat înfrângerea lui Carlos Alcaraz în fața lui Alexander Zverev din sferturile de finală de la Australian Open și a tras câteva concluzii clare. Expertul Eurosport a subliniat că există o mare diferență între iberic și Djokovic sau Nadal, în sensul că acesta nu-și schimbă niciodată planul de joc când e în dificultate.

Mats Wilander analiza el golpe de derecha de Alcaraz: "Es el mejor de todos los tiempos"

Credit imagine: Eurosport

Carlos Alcaraz a pierdut fără drept de apel partida cu Alexander Zverev din sferturile de finală de la Australian Open. Ibericul a fost la un pas să sufere cea mai drastică înfrângere din carieră la un Grand Slam, dar a reușit în cele din urmă să câștige setul 3 și chiar a dat semne că poate reveni complet. Nu a fost cazul, pentru că Zverev a închis meciul în 4 seturi, scor 6-1, 6-3, 6-7, 6-4 și s-a calificat pentru a 2-a oară în careul de ași la "Open Vesel".
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Pe aproape tot parcursul meciului, Alcaraz a fost mult sub nivelul său obișnuit, iar răbufinirea de orgoliu din finalul setului 3 nu a făcut altceva decât să limiteze proporțiile dezastrului. Duelul de miercuri a fost analizat atent de Mats Wilander, care a scos în evidență un aspect extrem de interesant în privința ibericului.
picture

Zverev și Alcaraz, show de zile mari la Australian Open! Publicul, în delir, după un punct fabulos

Wilander, concluzii clare, după ce Alcaraz a pierdut clar cu Zverev la Australian Open

Expertul Eurosport a observat că acesta nu-și schimbă niciodată planul de joc, nici atunci când lucrurile nu merg în favoarea sa, ceea ce-l face un jucător extrem de atractiv, dar în același timp îi dăunează. Suedezul i-a dat exemple pe Nadal și Djokovic, care erau capabili să facă un pas înapoi când erau în dificultate și reușeau să câștige meciuri în care nu etalau jocul lor A.
"Spre deosebire de Novak Djokovic sau Rafael Nadal, Alcaraz nu este un jucător care să facă un pas în spate atunci când meciul este complicat pentru el. El se menține în mod constant la natura sa de jucător care riscă foarte mult, indiferent dacă tabela de marcaj arată 0–0 sau 5–5. Bineînțeles, când joacă bine, este cel mai distractiv și emotionant jucător pe care l-am văzut vreodată, dar această personalitate îi poate provoca înfrângeri, precum cea pe care tocmai a suferit-o în fața lui Zverev", a scris Wilander în rubrica sa zilnică din L'Equipe.

Carlos Alcaraz nu-și explică prestația slabă din meciul cu Zverev de la Australian Open

La conferința de presă de după meci, Carlos Alcaraz a părut la fel de dezorientat ca și pe teren, cel puțin în primele două seturi. Ibericul a recunoscut că nu are nicio explicație pentru evoluția sa, chiar dacă a avut în față un jucător în mare formă.
"Sascha a făcut un meci grozav. A început așa cum trebuia să înceapă și așa cum am crezut că o va face, agresiv la serviciu. Nu știu ce s-a întâmplat. Mi-ar plăcea să vă dau un răspuns, dar nu am avut un sentiment bun încă de la început. Am făcut greșeli pe care nu le făcusem la începutul celorlalte meciuri. Serviciul a fost prost... Împotriva unor jucători de acest nivel este greu să revii. Voi încerca să văd reluarea și să vorbesc cu Samu și Juanki, care au urmărit meciul și să văd ce s-a întâmplat, dar în acest moment nu pot să vă spun mai multe.
Nu știu ce să vă spun. Nu știu ce s-a întâmplat. Ceea ce am spus rămâne valabil, trebuie să văd ce s-a întâmplat și să vorbesc cu echipa mea, pentru că acum nu știu ce concluzii să trag. Cu siguranță îmi vor spune lucrurile așa cum sunt și de acolo ne vom îmbunătăți. Sunt sigur că în viitor voi fi mai bun, cu siguranță, pentru că dacă vreau să câștig mai multe Grand Slam-uri, trebuie să îmbunătățesc acest tip de lucruri. Dacă mi se va întâmpla asta, revenirea nu este imposibilă, dar este foarte complicat împotriva acestor tipuri de jucători, să revii când pierzi seturi atât de ușor.
Am încercat să rămân puternic după acele două seturi pierdute. Nu trebuie să-i luăm meritele lui Sascha, a avut un meci complet. Dacă mi-ar fi lăsat ceva, aș fi intrat mai devreme în meci, dar nu m-a lăsat să fac nimic. Unul dintre lucrurile pe care le am în minte este că, în astfel de situații, trebuie să încerc să fiu puternic și să obțin senzații bune, chiar dacă pierd și jocul meu nu funcționează. La finalul setului al treilea mi-am regăsit nivelul printr-un miracol și, încetul cu încetul, am devenit mai bun, dar nu-i iau meritele, pentru că astăzi a fost cel mai bun.
Nimeni nu este perfect. Toată lumea are întotdeauna ceva de îmbunătățit. Nu am de gând să mă scuz pentru vârsta mea, dar am 20 de ani. Este ceva ce trebuie să îmbunătățesc și, personal, cred că este normal să mi se întâmple asta. Partea bună este că știmcă mi se întâmplă acest lucru și trebuie să lucrăm la asta, astfel încât să se întâmple mai puțin sau să nu se întâmple deloc. În trecut mi se întâmpla asta mai des decât în prezent. Nu mă îngrijorează. Știu că este ceva ce voi schimba și voi întoarce. Știu că, dacă mi se întâmplă iar, mă voi întoarce și voi schimba situația. Veți vedea o schimbare", le-a spus Alcaraz jurnaliștilor la Melbourne.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo