Alize Cornet este una dintre surprizele zilei la Australian Open. Jucătoarea din Franța, clasată pe locul 61 în WTA, a învins-o pe Garbine Muguruza cu scorul de 6-3, 6-3 și a devenit o posibilă adversară pentru Simona Halep în optimile de finală.
Sportiva în vârstă de 31 de ani încearcă să profite la maximum de ceea ce ar putea însemna ultimul ei sezon din carieră, pe care îl dorește încheiat și cu un record.
Garbine Muguruza a început turneul de la Melbourne din postura de cap de serie nr. 3 și era cotată ca una dintre principalele favorite la câștigarea trofeului. Alize Cornet a răsturnat toate pronosticurile și a învins-o în două seturi.
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07

Alize Cornet joacă în cel de-al 63-lea turneu de Grand Slam

Reprezentanta din Franța, aflată pe culoar cu Simona Halep, joacă în cel de-al 63-lea turneu de Grand Slam și al 17-lea Australian Open. Iar cu această ocazie și-a trecut în cont a zecea victorie a carierei în fața unei jucătoare din Top 5. Aceasta a fost însă prima după aproximativ un an și jumătate, după cum relatează site-ul WTA.
https://i.eurosport.com/2022/01/20/3292307.jpg
"A fost un meci foarte bun, foarte corect tactic de la început până la sfârșit", a declarat Cornet dupămeci. "A trecut ceva timp de când nu am mai învins o jucătoare din Top 5 într-un Grand Slam, așa că am un sentiment foarte bun.
Mi-a plăcut foarte mult astăzi, ceea ce nu înseamnă că mă voi bucura mâine! De aceea, atunci când ai un astfel de moment, trebuie să profiți. Nu știi niciodată cum vei simți următorul meci.", a mai spus Alize, jucătoarea cel mai bine clasată din Franța în ierarhia mondială.
Una dintre armele forte ale lui Cornet în partida cu Muguruza a fost primul serviciu. Atunci când i-a intrat, a câștigat 83% din puncte. În plus, a avut doar 16 erori neforțate, față de 33 ale adversarei.

Alize Cornet și-a anunțat după joc intenția de a se retrage la finalul sezonului

După joc, Alize Cornet a dat și alte declarații, la fel de surprinzător fiind anunțul conform căruia s-ar putea retrage din activitate la finalul sezonului.
"Îmi spun că joc probabil ultimul meu an. Încă nu sunt sigură. Când am pășit pe teren, am spus: 'Știi ce, bucură-te de moment pentru că nu știe dacă ai de gând să te mai întorci'. Cred că asta a făcut diferența".
În prezent, Cornet se află la 60 de apariții consecutive la tabloul principal al unui Grand Slam, fiind recordul activ. Ai Sugiyama deține recordul all-time, cu 62 de Grand Slam-uri consecutive. Cornet este pe cale să doboare recordul la US Open.
"Jucând un an întreg, jucând 100%, încerc să bat acest record de participări consecutive într-un Grand Slam. După aceea, cred că va fi un moment bun pentru mine să mă retrag. Am dat atât de mult acestui joc și acestei vieți de tenis. Simt că sunt destul de pregătit pentru următorul capitol", a mai spus Alize Cornet.
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50