Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australienii continuă să ia măsuri împotriva lui Novak Djokovic! Anunțul ministrului afacerilor interne

Irina Aldea

Publicat 17/01/2022 la 01:51 GMT+2

Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de Novak Djokovic, numărul unu mondial, împotriva anulării vizei sale şi a deportării din Australia. Ministrul Afacerilor Interne din Australia a anunțat luni dimineață că sârbul a primit o interdicție de 3 ani pentru intrarea în țara în care a cucerit 9 trofee.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Judecătorii de la Curtea Federală din Australia au respins, duminică, apelul depus de Novak Djokovic, numărul unu mondial, împotriva anulării vizei sale şi a expulzării. Verdictul anunţat de judecătorul şef James Allsop a venit în urma unei decizii unanime a celor trei judecători care au participat la audierea cazului la Tribunalul Federal.
Această decizie înseamnă că Djokovic, nevaccinat contra Covid-19 şi intrat în Australia în baza unei excepţii medicale, nu a mai putut întreprinde alter acţiuni legale şi astfel nu îşi va putea apăra titlul de campion la turneul Australian Open, care a debutat deja cu primele partide. Australienii nu s-au oprit aici și i-au aplicat lui Nole o interdecție de 3 ani de a intra în țară.

Novak Djokovic nu mai poate intra în Australia timp de 3 ani

Ministrul Afacerilor Interne a confirmat la televizor în această dimineață că Novak Djokovic nu va avea voie să se întoarcă în Australia timp de trei ani. "Anularea a fost confirmată de Curtea Federală, așa că, în consecință, i se va interzice intrarea în țară timp de trei ani", a spus acesta.
De notat că asistăm la abia al 4-lea caz în era Open când numărul unu mondial nu participă la un Grand Slam. Precedentele au fost Marcelo Rios (Australian Open 1999), Pete Sampras (US Open 1999) şi Rafael Nadal (Wimbledon 2009).
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo