Judecătorii de la Curtea Federală din Australia au respins, duminică, apelul depus de Novak Djokovic, numărul unu mondial, împotriva anulării vizei sale şi a expulzării. Verdictul anunţat de judecătorul şef James Allsop a venit în urma unei decizii unanime a celor trei judecători care au participat la audierea cazului la Tribunalul Federal.
Această decizie înseamnă că Djokovic, nevaccinat contra Covid-19 şi intrat în Australia în baza unei excepţii medicale, nu a mai putut întreprinde alter acţiuni legale şi astfel nu îşi va putea apăra titlul de campion la turneul Australian Open, care a debutat deja cu primele partide. Australienii nu s-au oprit aici și i-au aplicat lui Nole o interdecție de 3 ani de a intra în țară.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35

Novak Djokovic nu mai poate intra în Australia timp de 3 ani

Ministrul Afacerilor Interne a confirmat la televizor în această dimineață că Novak Djokovic nu va avea voie să se întoarcă în Australia timp de trei ani. "Anularea a fost confirmată de Curtea Federală, așa că, în consecință, i se va interzice intrarea în țară timp de trei ani", a spus acesta.
De notat că asistăm la abia al 4-lea caz în era Open când numărul unu mondial nu participă la un Grand Slam. Precedentele au fost Marcelo Rios (Australian Open 1999), Pete Sampras (US Open 1999) şi Rafael Nadal (Wimbledon 2009).
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51