Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, va fi cap de serie numărul 1 la Australian Open, care va debuta pe 17 ianuarie, însă participarea sa la primul turneu major al sezonului rămâne în continuare sub semnul întrebării. Marele campion sârb speră să obţină luna acesta la Melbourne nu doar al zecelea său trofeu în această competiţiei ci şi al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, ceea ce ar reprezenta un nou record pentru tenisul masculin.
Prezenţa sa la Melbourne poate fi însă pusă în continuare în cauză, dacă guvernul de la Canberra va decide în final să-i anuleze viza. Nole se află în prezent în centrul unei bătălii juridice de la sosirea sa în această ţară, săptămâna trecută, după ce prezentat o scutire medicală pentru a evita cerinţa de vaccinare obligatorie impusă de autorităţile australiene.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 19 ORE

Boris Becker, despre ce poate face Novak Djokovic la Australian Open 2022

"El are mentalitatea unui bătăuș de stradă. La vârsta de zece ani își petrecea timpul în buncăr atunci când bombardierii survolau asupra Belgradului, trebuie să vă imaginați asta. Un hotel de carantină este inofensiv prin comparație. Cu toate acestea, pregătirea lui este mai slabă ca niciodată înainte de un Grand Slam.
Nu numai că nu a fost de șase zile pe terenul de tenis, dar nu a putut să mănânce ce are nevoie și tot psihicul lui a fost concentrat la proces. Până la urmă, până luni seara nu a știut ce i se va întâmpla. Dacă este vulnerabil, va fi așa doar în prima săptămână a turneului. Dacă trece peste asta, atunci el este marele favorit la turneu. Eu cred că el poate câștiga titlul acolo", a spus Boris Becker pentru colegii de la Eurosport Germania.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
PÂNĂ UNDE AJUNGE NOVAK DJOKOVIC LA AUSTRALIAN OPEN 2022 DACĂ VA JUCA?
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11