Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Boris Becker l-a sunat pe Novak Djokovic după procesul câștigat în Australia! Ce i-a spus sârbul: "Era șocat!"

Irina Aldea

Publicat 11/01/2022 la 17:22 GMT+2

Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, a câştigat, luni, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia, cu o săptămână înaintea debutului primului turneu major al anului, Australian Open. Boris Becker a povestit că a vorbit cu sârbul la scurt timp după aflarea hotărârii judecătorești.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, va fi cap de serie numărul 1 la Australian Open, care va debuta pe 17 ianuarie, însă participarea sa la primul turneu major al sezonului rămâne în continuare sub semnul întrebării. Marele campion sârb speră să obţină luna acesta la Melbourne nu doar al zecelea său trofeu în această competiţiei ci şi al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, ceea ce ar reprezenta un nou record pentru tenisul masculin.
Prezenţa sa la Melbourne poate fi însă pusă în continuare în cauză, dacă guvernul de la Canberra va decide în final să-i anuleze viza. Nole se află în prezent în centrul unei bătălii juridice de la sosirea sa în această ţară, săptămâna trecută, după ce prezentat o scutire medicală pentru a evita cerinţa de vaccinare obligatorie impusă de autorităţile australiene.

Ce a vorbit Boris Becker cu Novak Djokovic la telefon după procesul câștigat de sârb

Boris Becker, fost antrenor al lui Nole în perioada 2013-2016, a vorbit cu sârbul chiar după aflarea deciziei jduecătorești: "Am vorbit cu Novak, iar el mi-a mulțumit pentru susținerea arătată. În mod clar, este încă în stare de șoc după ce s-a întâmplat în ultimele șase zile. Este un jucător remarcabil, starea lui de spirit se îmbunătățește. S-a antrenat la miezul nopții (n.r. luni, 10 ianuarie), asta spune totul despre cum este el. Este un om diferit, vede lumea într-un mod diferit. Poate că nu ești de acord cu tot ce face, dar trebuie să-l respecți.
În mod clar, pregătirea lui pentru Australian Open este una slabă. Nu cred că s-a mai aflat într-o situație atât de dificilă înaintea unui turneu de Grand Slam, dar asta e situația în prezent. Sunt sigur că va fi huiduit și fluierat la Melbourne, dar este obișnuit cu asta. Este ca un luptător de stradă, care luptă împotriva șanselor și reușește în cele din urmă să atragă publicul de partea lui. Așa s-a întâmplat și în finala de la US Open de anul trecut. Sunt sigur că spectatorii îi vor face viața grea la început, va fi dificilă prima săptămână la Australian Open", a spus Boris Becker pentru BBC.
Până unde ajunge Novak Djokovic la Australian Open 2022 dacă va juca?
Novak Djokovic a cucerit titlul la Australian Open de 9 ori, în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021, un record absolut în istoria turneului de la Antipozi. Dacă se va impune și în 2022, el ar deveni al treilea jucător care cucerește peste 10 titluri într-un singur turneu de Grand Slam, după Margaret Court la Australian Open (11) și Rafael Nadal la Roland Garros (13).
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo