Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Moya crede în Rafael Nadal înainte de Australian Open: "Se poate lupta pentru orice titlu"

Alex Masgras

Publicat 07/01/2022 la 19:33 GMT+2

Rafael Nadal a revenit pe terenul de tenis, cu planuri mari pentru 2022. După ce a doua jumătate a anului trecut a fost una de uitat pentru campionul iberic, acesta este pregătit să o ia de la capăt. Înainte de primul turneu de Grand Slam al anului, Carlos Moya, antrenorul său, a vorbit despre voința lui Nadal și despre faptul că acesta se poate lupta pentru orice turneu.

Carlos Moya, alături de Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal se poate lupta pentru orice titlu în 2022. Asta crede Carlos Moya, antrenorul deținătorului a 20 de turnee de Grand Slam. Nadal a jucat primele sale meciuri oficiale la începutul acestui an, după o pauză de cinci luni. A doua jumătate a anului 2021 a fost una de uitat pentru "regele zgurii", care, după Roland Garros, a mai evoluat doar la turneul de la Washington.
Revenit la Melbourne Summer Set, Rafael Nadal se pregătește de semifinale, iar lucrurile încep să arate din ce în ce mai bine pentru spaniol. După mai multe luni de incertitudine, în care a avut probleme la picior, plus infectarea cu covid de la finalul anului, Carlos Moya crede că Nadal se află pe drumul cel bun.
"Am trecut prin multe momente de incertitudine, deoarece piciorul lui Rafa nu se făcea bine. Să își ia la revedere de la sezonul trecut nu a fost ușor, mai ales pentru o persoană ca el, care iubește să joace foarte mult. Apoi au fost multe vizite la doctor, tratamente... în ultima lună a început să facă progrese.
Au fost momente dificile, dar voința sa este extraordinară. Este mai mult decât pregătit ca lucrurile să meargă în favoarea sa", a spus Carlos Moya pentru ATP Tour.

Infectarea cu Covid-19 a fost pe cale să îi dea planurile peste cap lui Nadal

După Mubadala Tennis Championship, un turneu demonstrativ care s-a desfășurat la Abu Dhabi, Rafael Nadal s-a întors în Spania, acolo unde a fost depistat pozitiv cu Covid-19. Din această cauză, atât Nadal, cât și echipa sa, și-au pus mai multe semne de întrebare legate de debutul sezonului. Atât de aproape de startul noului sezon, participarea la Melbourne era extrem de importantă, după atâtea luni de pauză.
"Când am ajuns la Mallorca, am fost testați pozitiv și totul s-a prăbușit după atâtea luni de sacrificii. Atât de aproape de startul noului sezon, atât de aproape de obiectivul nostru și am avut această piedică. Nu știam ce se va întâmpla.
Știam că Australian Open va veni, iar pentru noi era esențial să participăm la Melbourne, după atâtea luni de pauză. Nu sunt fanul participării doar de dragul participării, dar acum era o situație diferită. Când am văzut că sunt doar câteva zile proaste, iar el se poate recupera ulterior, Nadal a fost primul care a decis să respectăm planul inițial", a mai spus Carlos Moya.
Rafa Nadal, en el torneo de Melbourne
Chiar dacă abia a revenit pe terenul de tenis, Moya are încredere în Nadal și este de părere că poate lupta în continuare pentru trofee: "Dacă Rafa revine la cel mai bun nivel al său, atunci este un candidat la titlul oricărui turneu în care joacă. Este un jucător incredibil", a mai declarat Carlos Moya.
Înainte de Australian Open, Rafael Nadal (6 ATP) este foarte aproape de primul său turneu pe hard în aproape doi ani, ultimul său titlu pe această suprafață fiind câștigat la Acapulco, în februarie 2020. El va juca în semifinalele Melbourne Summer Set contra finlandezului Emil Ruusuvuori (95 ATP). Aceasta va fi prima întâlnire dintre "regele zgurii" și tânărul de 22 de ani din Finlanda.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo