Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu, pregătită să învețe, după elimianarea prematură de la Australian Open 2022

Alex Masgras

Actualizat 22/01/2022 la 10:55 GMT+2

Emma Răducanu a fost eliminată în turul al doilea de la Australian Open de Danka Kovinic, dar este convinsă că are numai lucruri de învățat după experiența de la Melbourne.

Emma Raducanu

Credit imagine: Eurosport

Parcursul Emmei Răducanu la Australian Open 2022 s-a încheiat în turul al doilea, atunci când a fost învinsă de Danka Kovinic. Jucătoarea din Muntenegru s-a impus cu 6-4, 4-6, 6-3, într-o partidă în care campioana de la US Open 2021 a avut probleme la mâna dreaptă din cauza unor bătături.
picture

AUSTRALIAN OPEN 2022 | REZUMATUL PARTIDEI DANKA KOVINIC - EMMA RĂDUCANU

Din cauza acestui lucru, Emma Răducanu a fost forțată să își schimbe abordarea, reușind să descopere câteva elemente noi ale jocului său, folosind foarte mult slice-ul, aducând aminte uneori și de stilul de joc al Monicăi Niculescu. Aceasta este hotărâtă să își perfecționeze mai multe elemente ale jocului său, pentru a practica un joc mult mai variat:
"Am descoperit câteva elemente ale jocului meu de care nu eram conștientă până acum, pe care le pot folosi de acum încolo. Știu că am acel spirit de luptătoare în mine. Chiar dacă am o lovitură, mă pot descurca în situații dificile.
Cu siguranță cred că varietatea ajută. Cred că multe fete nu sunt obișnuite cu asta. Asta cred că a fost un element surpriză pentru adversara mea, care nu se aștepta să lovesc așa. A avut efect, iar dacă reușesc să combin asta cu stilul meu agresiv de joc, cred că va fi o combinație foarte bună și periculoasă pe viitor", a declarat Emma Răducanu.

Emma Răducanu a fost sfătuită să nu joace cu Kovinic

Emma Răducanu s-a confruntat cu aceste probleme dinainte de partida din turul al doilea cu Kovinic, iar câțiva oameni din echipa sa au sfătuit-o să nu joace: "Am avut probleme cu mâna înainte de meci. Au fost câțiva oameni din echipa mea care nu ar fi vrut ca eu să joc, dar am vrut să ies pe teren și să lupt, să văd cât de departe pot să ajung.
Cred că a fost o experiență bună, din care am avut ce învăța. Am descoperit lucruri despre mine și despre jocul meu pe care nu le știam, așa că plec cu câteva lucruri pozitive", a mai spus Emma Răducanu.
După Australian Open, Emma Răducanu va încerca să recupereze din pregătirea care a avut de suferit pe finalul anului 2021, după ce a fost infectată cu Covid-19. Aceasta a dat de înțeles că va urma să decidă la ce turnee va urma să joace în luna februarie, înainte de Indian Wells. În luna februarie, circuitul WTA va avea turnee la Dubai, Doha, Guadalajara și Monterrey, înainte de a ajunge în California.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo