Parcursul Emmei Răducanu la Australian Open 2022 s-a încheiat în turul al doilea, atunci când a fost învinsă de Danka Kovinic. Jucătoarea din Muntenegru s-a impus cu 6-4, 4-6, 6-3, într-o partidă în care campioana de la US Open 2021 a avut probleme la mâna dreaptă din cauza unor bătături.

AUSTRALIAN OPEN 2022 | REZUMATUL PARTIDEI DANKA KOVINIC - EMMA RĂDUCANU

Din cauza acestui lucru, Emma Răducanu a fost forțată să își schimbe abordarea, reușind să descopere câteva elemente noi ale jocului său, folosind foarte mult slice-ul, aducând aminte uneori și de stilul de joc al Monicăi Niculescu. Aceasta este hotărâtă să își perfecționeze mai multe elemente ale jocului său, pentru a practica un joc mult mai variat:
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07
"Am descoperit câteva elemente ale jocului meu de care nu eram conștientă până acum, pe care le pot folosi de acum încolo. Știu că am acel spirit de luptătoare în mine. Chiar dacă am o lovitură, mă pot descurca în situații dificile.
Cu siguranță cred că varietatea ajută. Cred că multe fete nu sunt obișnuite cu asta. Asta cred că a fost un element surpriză pentru adversara mea, care nu se aștepta să lovesc așa. A avut efect, iar dacă reușesc să combin asta cu stilul meu agresiv de joc, cred că va fi o combinație foarte bună și periculoasă pe viitor", a declarat Emma Răducanu.

Emma Răducanu a fost sfătuită să nu joace cu Kovinic

Emma Răducanu s-a confruntat cu aceste probleme dinainte de partida din turul al doilea cu Kovinic, iar câțiva oameni din echipa sa au sfătuit-o să nu joace: "Am avut probleme cu mâna înainte de meci. Au fost câțiva oameni din echipa mea care nu ar fi vrut ca eu să joc, dar am vrut să ies pe teren și să lupt, să văd cât de departe pot să ajung.
Cred că a fost o experiență bună, din care am avut ce învăța. Am descoperit lucruri despre mine și despre jocul meu pe care nu le știam, așa că plec cu câteva lucruri pozitive", a mai spus Emma Răducanu.
După Australian Open, Emma Răducanu va încerca să recupereze din pregătirea care a avut de suferit pe finalul anului 2021, după ce a fost infectată cu Covid-19. Aceasta a dat de înțeles că va urma să decidă la ce turnee va urma să joace în luna februarie, înainte de Indian Wells. În luna februarie, circuitul WTA va avea turnee la Dubai, Doha, Guadalajara și Monterrey, înainte de a ajunge în California.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50