Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, va fi cap de serie numărul 1 la Australian Open, care va debuta pe 17 ianuarie, însă participarea sa la primul turneu major al sezonului rămâne în continuare sub semnul întrebării. Marele campion sârb speră să obţină luna acesta la Melbourne nu doar al zecelea său trofeu în această competiţiei ci şi al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, ceea ce ar reprezenta un nou record pentru tenisul masculin.
Prezenţa sa la Melbourne poate fi însă pusă în continuare în cauză, dacă guvernul de la Canberra va decide în final să-i anuleze viza. Nole se află în prezent în centrul unei bătălii juridice de la sosirea sa în această ţară, săptămâna trecută, după ce prezentat o scutire medicală pentru a evita cerinţa de vaccinare obligatorie impusă de autorităţile australiene.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM 4 ORE

Boris Becker se așteaptă ca Novak Djokovic să fie huiduit în permanență la Australian Open

Fostul antrenor al sârbului, Boris Becker, a comentat situaţia actuală a sârbului Novak Djokovic: "Sunt sigur că Djokovic va fi huiduit la meciuri, vor fi huiduieli zdravene, dar el nu este un străin acestui tratament. Novak a fost întotdeauna un tip care nu s-a bucurat de susținere peste tot pe unde a mers, e un tip care a știut să facă față dificultăților. Este grozav că totul s-a schimbat în finala US Open de anul trecut, dar acum va intra pe teren ca în iad. Fanii vor fi cruzi, dar cu fiecare victorie, Djokovic va deveni mai greu de învins", a spus Becker, citat de BBC.
Novak Djokovic a cucerit titlul la Australian Open de 9 ori, în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021, un record absolut în istoria turneului de la Antipozi. Dacă se va impune și în 2022, el ar deveni al treilea jucător care cucerește peste 10 titluri într-un singur turneu de Grand Slam, după Margaret Court la Australian Open (11) și Rafael Nadal la Roland Garros (13).
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 9 ORE
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
IERI LA 13:02