Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2022 LIVE BLOG | Rafa Nadal - Daniil Medvedev, marea finală. Rusul a trecut de Tsitsipas

Alex Masgras

Actualizat 28/01/2022 la 13:20 GMT+2

În această dimineață, Rafael Nadal a obținut calificarea în marea finală de la Australian Open după ce a trecut în 4 seturi de Matteo Berrettini. Ibericul îl așteaptă acum pe câștigătorul dintre Medvedev și Tsitsipas.

Stefanos Tsitsipas-Daniil Medvedev (Australian Open 2022)

Credit imagine: Eurosport

Medvedev a câştigat a doua semifinală, cu Tsitsipas

UPDATE / După 3 seturi echilibrate, Medvedev l-a surclasat pe Tsitsipas în setul 4 şi s-a calificat în finala de la Australian Open, scor 7-6(5), 4-6, 6-4, 6-1. În ultimul act de duminică, rusul îl va întâlni pe Rafa Nadal.
UPDATE / Set Medvedev, care conduce cu 2-1. S-a mers cap la cap până la 5-4, când rusul a reuşit breakul. Numărul doi mondial e la doar un set distanţă de marea finală, contra lui Nadal.
UPDATE / Set Tsitsipas! Grecul și-a ridicat nivelul în manșa secundă și a reușit să restabilească egalitatea. Tsitsipas a reușit un break chiar în debutul setului, dar Medvedev a revenit. Rusul și-a pierdut apoi serviciul la scorul de 4-4, iar elenul a închis setul (6-4), nu fără dificultate, după ce a ratat primele două șanse.
UPDATE / Set Medvedev! După ce a salvat 4 mingi de break la 4-4, 3 dintre ele la rând, Tsitsipas a ajuns în tie-break, cu Medvedev. Aici, grecul a condus cu 4-1, dar numărul doi mondial a revenit senzaţional şi s-a impus la 5.
UPDATE / Meci de intensitate incredibilă între Tsitsipas şi Medvedev
A început a doua semifinală de la Autralian Open. Daniil Medvedev este mare favorit în duelul cu grecul Stefanos Tsitsipas. Partida e în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player.
UPDATE / Game, set & meci, Rafael Nadal. Ibericul se califică în cea de-a 29-a finală de Grand Slam a carierei după ce trece în penultimul act de Matteo Berrettini, cu scorul de 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 57 de minute de joc. Aceasta este cea de-a 500-a victorie pe teren dur a lui Nadal, care a devenit al 4-lea cel mai vârstnic tenismen din Era Open care ajunge într-o finală de Grand Slam.
În ultimul act, Nadal se va duela cu învingătorul partidei dintre Medvedev și Tsitsipas.
UPDATE / Un pasaj de joc excelent pentru Matteo Berrettini, care câștigă setul al treilea cu scorul de 6-3, după 48 de minute de joc. Prima semifinală masculină intră astfel în prelungiri. Italianul a câștigat utlimele 13 din cele 14 puncte disputate în setul al treilea, ridicându-și foarte mult nivelul de joc. În același timp, Rafa pare că a luat puțin piciorul de pe accelerație.
UPDATE / Rafa Nadal câștigă clar și setul secund, cu scorul de 6-2. Ibericul e la doar un set distanță de cea de-a 29-a finală a sa la turneele de Grand Slam.
UPDATE / Setul secund începe în aceeași manieră, cu Berrettini greșind foarte mult, iar Nadal făcând exact ce trebuie, profitând de erori și jucând foarte curat și simplu.
UPDATE / Rafael Nadal își adjudecă primul set al întâlnirii cu Matteo Berrettini cu foarte mare ușurință. Italianul a comis o mulțime de erori neforțate, iar backhandul este în continuare un punct foarte slab, un punct pe care spaniolul îl exploatează la maximum. 6-3 după 44 de minute de joc.
UPDATE / Matteo Berrettini a chemat trainer-ul pe teren. Probleme pentru italian, care nu pare deloc intrat în meci.
UPDATE / Rafa Nadal face primul break al meciului. Pe fondul unui start lent de partidă din partea lui Matteo Berrettini, spaniolul profită de greșelile adversarului și obține avantajul foarte devreme în meci.
UPDATE / Rafael Nadal caută a 500-a victorie pe teren dur și a 29-a finală într-un turneu de Grand Slam în această seară împotriva lui Matteo Berrettini. De asemenea, ibericul țintește să devină al 4-lea cel mai în vârstă tenismen din Era Open care ajunge într-o finală de Grand Slam.
UPDATE / Începe în curând prima semifinală a zilei, cea dintre Matteo Berrettini și Rafael Nadal, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Matteo Berrettini a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească în primul game al semifinalei.
Știre inițială
După ce joi am aflat finalistele ediției din acest an de la Australian Open, a venit rândul băieților pentru a lupta pentru un loc în finala de duminică. Spre deosebire de anii trecuți, semifinalele masculine de la Melbourne se desfășoară amândouă vineri. Până acum, prima semifinală se juca joia, în sesiunea de seară, în timp ce a doua semifinală avea loc vinerea, tot în sesiunea de seară.

Matteo Berrettini-Rafael Nadal

Rafa Nadal y Matteo Berrettini se felicitan tras el partido del US Open 2019
Primii care intră în scenă sunt Matteo Berrettini și Rafael Nadal. Cei doi vin după partide de cinci seturi în sferturi în care au condus cu 2-0, dar s-au văzut egalați, partidele lor ajungând în setul decisiv, cu Gael Monfils, respectiv Denis Shapovalov.
Până acum, cei doi s-au mai întâlnit o singură dată, în 2019, tot în semifinalele unui turneu de Grand Slam. La US Open, Nadal s-a impus în trei seturi, scor 7-6(6), 6-4, 6-1, ajungând în finala de la Flushing Meadows, pe care a și câștigat-o.
Finalist la Wimbledon în 2021, Berrettini se află în premieră în penultimul act de la Melbourne, cea mai bună performanță a sa fiind o optime de finală, în 2021. De partea cealaltă, Rafael Nadal a câștigat o singură dată la Melbourne, în 2009, dar a mai jucat în semifinale de alte cinci ori la Antipozi.

Stefanos Tsitsipas-Daniil Medvedev

picture

Stefanos Tsitsipas-Daniil Medvedev (Australian Open 2022)

Credit imagine: Eurosport

Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev se vor întâlni în a doua semifinală a zilei, de la ora 10:30. Spre deosebire de primii doi semifinaliști, Tsitsipas și Medvedev au avut o zi mai puțin de odihnă, ei jucând miercuri în sferturile de finală. Mai mult de atât, avantajat pare să fie grecul, care nu a avut emoții în confruntarea cu Jannick Sinner.
În schimb, Daniil Medvedev, campionul de la US Open 2021, a avut parte de un adevărat maraton în sferturi, contra lui Felix Auger-Aliassime. Rusul a reușit să revină de la 0-2 la seturi și să câștige partida, după mai bine de patru ore și jumătate.
În întâlnirile directe, Medvedev conduce cu 6-2, ultima partidă dintre cei doi având loc în sferturile de la Roland Garros, atunci când Tsitsipas s-a impus cu 6-3, 7-6, 7-5. În urmă cu mai puțin de an, cei doi s-au întâlnit tot în semifinale la Australian Open, iar partida a fost câștigată de Medvedev, scor 6-4, 6-2, 7-5.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo