În timp ce ministrul imigraţiei din Australia continuă să ia în considerare posibilitatea anulării vizei lui Djokovic, Novak Djokovic a continuat să se antreneze pentru debutul la primul turneu de Grand Slam al anului, competiție care va putea fi urmărită începând cu 17 ianuarie în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Anunţul lui Djokovic de săptămâna trecută, că are o scutire medicală pentru a avea acces la turneu deşi nu este vaccinat, a fost întâmpinat cu scandal în Australia, ţară unde deşi peste 90 la sută din populaţia adultă este dublu vaccinată, se confruntă cu o explozie a cazurilor de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului.
Tenis
Djokovic, numit cetățean de onoare al unui oraș din Muntenegru! Cum a fost întâmpinat liderul ATP
ACUM O ORĂ

Ce spune OMS că trebuie să se întâmple în cazul Novak Djokovic

Organizația Mondială a Sănătății susține vaccinarea, dar precizează că nu trebuie folosită pentru a interzice oamenilor să călătorească. În lupta atât de aprigă dintre Novak Djokovic și politicienii australieni, OMS ia o poziție categorică și afirmă că statutul de vaccinare nu ar trebui să fie o condiție pentru intrarea în orice țară și că guvernele statelor ar trebui să fie conștiente de asta. OMS transmite de asemenea că vaccinarea obligatorie ar trebui să fie luată în calcul doar ca ultimă soluție într-o pandemie.
Novak Djokovic, despre care mulți spun că este cel mai bun tenismen din istorie, a spus în repetate rânduri că nu este adeptul vaccinării proprii, acesta menționând că nu ar susține niciodată vaccinarea obligatorie. În contextul în care tot mai multe țări iau poziție în această pandemie și impun vaccinarea pentru participarea la diferite evenimente, Djokovic se regăsește într-o situație tare complicată.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
BBC: Discrepanțele găsite în testele Covid ale lui Nole. Familia Djokovic refuză să comenteze
ACUM 5 ORE
Australian Open
Nadal, după calificarea în finala la Australian Open: "Un singur lucru contează pentru mine acum"
ACUM 11 ORE