Novak Djokovic are câteva zile extrem de dificile. Ajuns în Australia, pentru primul turneu de Grand Slam al anului, numărului 1 mondial nu i s-a permis să intre în țară, din cauza unor nereguli cu viza sa. Astfel, el trebuie să aștepte până luni, atunci când se va judeca plângerea sa.
În urma acestor evenimente, s-a iscat un adevărat scandal. Despre cele întâmplate la Melbourne a vorbit și Mats Wilander, de 7 ori câștigător de Grand Slam și expert Eurosport. Fostul mare jucător suedez crede că moștenirea lăsată de sârb ca jucător de tenis poate fi afectată în ceea ce privește popularitatea sa, în urma acestui scandal:
"Cred că a fost ghinionist. Cred că el încearcă să facă mereu lucrul corect, la fel și în cazul sindicatului său al jucătorilor. Încearcă să fie o voce a jucătorilor mai slab clasați. Poate ar trebui să fie mai organizat.
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07
Moștenirea sa ca jucător de tenis va avea de suferit, dar trebuia să fie mai pregătit. Trebuia să aibă actele necesare, dar are de-a face (n.r. moștenirea sa în tenis) și cu faptul că Roger Federer și Rafael Nadal sunt staruri uriașe, iar cineva trebuie să fie oaia neagră. Din păcate pentru Novak, cred că foarte mulți oameni își doresc asta pentru el și nu cred că este corect", a spus Mats Wilander.

Mats Wilander crede că ceilalți jucători își doresc ca Djokovic să joace la Australian Open

Djokovic are șanse foarte mari să nu mai participe la Australian Open, dar Mats Wilander crede că ceilalți jucători din circuit și-ar dori ca numărul 1 mondial să participe la primul turneu de Grand Slam al anului, tocmai pentru a face turneul și mai competitiv.
"Cred că ceilalți jucători vor ca el să joace deoarece este mult mai uman decât anul trecut, după ce a pierdut în trei seturi în finala de la US Open cu Medvedev. Cred că cei din generația tânără se uită la el și își spun 'hei, vreau să joc cu cel mai bun din toate timpurile. Cred că am o șansă să îl bat. Lăsați-l să joace. Vreau să joc cu el, cred că pot să îl înving'.
Chiar cred că ceilalți jucători speră ca el să joace. Nu vrea nimeni să câștige turnee majore dacă cei mai buni jucători nu participă. Iar aceasta nu este o situație în care el este accidentat și nu poate participa", a mai spus Mats Wilander.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50