Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mats Wilander: "Nadal nu se mai teme de nimeni, acum că Djokovic nu mai e la Australian Open"

Alex Masgras

Actualizat 17/01/2022 la 15:41 GMT+2

Rafael Nadal s-a calificat în turul al doilea de la Australian Open, iar Mats Wilander crede că spaniolul nu se mai teme de nimeni de pe tabloul primului turneu de Grand Slam al anului.

Nadal se impone a Giron en el debut

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal s-a calificat în turul al doilea de la Australian Open, după ce a trecut de americanul Marcos Giron, scor 6-1, 6-4, 6-2, după un meci de o oră și 50 de minute. Pentru spaniol urmează partida din turul al doilea cu Yannick Hanfmann, cel care a trecut în primul tur de campionul de săptămâna trecută de la Adelaide, Thanasi Kokkinakis.
Fără probleme, Nadal a arătat un nivel bun în primul său meci de la Australian Open, asta după ce campionul din 2009 a câștigat și turneul Melbourne Summer Set. În condițiile în care a doua parte a sezonului 2021 a fost marcată de accidentări, Nadal pare că se află pe drumul cel bun în perspectiva unui parcurs cât mai lung la Melbourne.
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul partidei Nadal - Giron, din turul ! Rafa, de neoprit

Mats Wilander, de șapte ori câștigător de Grand Slam, crede că absența lui Novak Djokovic de la Australian Open îi va da lui Nadal un avantaj major, liderul mondial fiind singurul jucător de care spaniolul s-ar putea teme:
"Dacă adversarii îl lasă pe Rafa să joace, sunt șocați. El va câștiga primele meciuri, știe și el asta, dar nu este suficient să joci așa pentru a câștiga mai târziu în turneu, cu jucători mai buni. Cred că este tabloul perfect pentru Rafa.
Când Novak se află pe tablou, există o șansă ca el să fie prea bun. Nu contează cât de bine joacă Rafa până la acel meci, mai ales pe hard, unde totul este complet diferit. Deodată, Novak nu mai este, iar Rafa poate spune că, dacă va ajunge la un nivel foarte ridicat, nu se va teme de Zverev, Medvedev sau de oricine altcineva. Novak nu este acolo", a declarat Mats Wilander.
Până unde va ajunge Rafael Nadal la Australian Open?
Citește și:

Nadal ia lucrurile pas cu pas la Australian Open

După victoria din primul tur de la Australian Open, Nadal a vorbit despre cât de dificile au fost pentru el ultimele șase luni, dar prestațiile de la începutul anului îi dau încredere și consideră că se află pe drumul cel bun.
"Ultimele șase luni au fost grele. Am reușit să le gestionez mai mult sau mai puțin. Când te întorci după o accidentare, lucrurile sunt mereu dificile. Trebuie să iei lucrurile pas cu pas. Trebuie să te ierți când lucrurile nu merg așa cum îți dorești. Să rămâi pozitiv, jucând cu energia potrivită și să te antrenezi cu ceilalți jucători, câștigând meciuri, ajută cu siguranță.
Săptămâna trecută am câștigat trei meciuri, am câștigat un titlu, ceea ce este mereu un lucru frumos. Mă simt mai bine", a declarat Nadal după victoria din primul tur de la Australian Open.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo