Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal și Medvedev, tratați diferit la Australian Open. Rusul le bate obrazul organizatorilor: "Nu știu ce să mai fac!"

Irina Aldea

Actualizat 25/01/2022 la 05:50 GMT+2

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au primit o mulțime de critici în ultimele săptămâni, cele mai multe provenind din controversatul "caz Novak Djokovic". Deși acel episod e închis, se pare că există în continuare nemulțumire în rândul jucătorilor prezenți la Melbourne.

Daniil Medvedev bei den Australian Open

Credit imagine: Getty Images

De această dată este vorba desre programarea meciurilor pe principalele arene din complexul de la Melbourne Park. Dacă pentru tenismenii mai slab clasați nu este tocmai important pe ce teren sunt programați să joace, jucătorii de top vor să evolueze în cele mai bune condiții, pe cele mai mari terenuri. Este și cazul lui Daniil Medvedev, principalul favorit de la Australian Open, în absența liderului mondial, Novak Djokovic.
Daniil Medvedev a avut parte luni de unul dintre cele mai dificile meciuri, împotriva lui Maxime Cressy, pe care l-a învins cu greu, scor 6-2, 7-6 (4), (7) 6-7, 7-5, după trei ore și 30 de minute de joc. Medvedev, care nu ascunde că are emoții pe teren, a avut una dintre acele zile în care fost foarte expresiv, având mai multe nemulțumiri, printre care și faptul că a fost programat din nou pe Margaret Court Arena, a doua cea mai mare din complexul de la Melbourne Park.

Daniil Medvedev, dezamăgit de modul în care îi sunt programate partidele la Australian Open

La conferința de presă, rusul a vorbit deschis despre aceste nemulțumiri: "Am fost destul de supărat astăzi din cauza câtorva lucruri. Am încercat să-mi păstrez calmul pentru că pot să fiu mult mai expresiv decât am fost azi. Am simțit că sunt departe de perfecțiune din câteva motive. În primul rând, nu știu ce ar trebui să mai fac pentru a juca pe terenul central într-un turneu de Grand Slam.
Am câștigat ultimul Grand Slam și ar trebui să am acest drept. Sunt cel mai mare cap de serie aici și să joc împotriva lui Maxime ar fi mai ușor pe Rod Laver Arena, aș avea mai mult spațiu. Când joci pe un teren mai mic este mai greu să joci împotriva cuiva care servește și voleu decât pe un teren mai mare. La Wimbledon am pățit la fel. Eu nu cer să fiu programat pe anumite terenuri pentru că nu vreau să pun presiune asupra nimănui.
Rareori cer să fiu programat în anumite sesiuni, dacă nu vine cineva la mine să mă întrebe unde și când vreau să joc. La turneele de Grand Slam poți mereu să soliciți anumite lucruri, dar eu de obicei nu o fac. Am solicitat o dată și am primit, poate că trebuie să solicit de fiecare dată, dar nu vreau să fiu tipul care cere de fiecare dată să mă pună pe Rod Laver Arena că altfel voi fi nemulțumit", a spus Daniil Medvedev la Melbourne.
Meciurile disputate de Medvedev la Australian Open 2022 până acum:
  • Turul 1, versus Laaksonen în sesiunea de zi pe Rod Laver Arena (6-1, 6-4, 7-6)
  • Turul 2, versus Kyrgios în sesiunea de seară pe Rod Laver Arena (7-6, 6-4, 4-6, 6-2)
  • Turul 3, versus Van De Zandsculp în sesiunea de zi pe Margaret Court Arena (6-4, 6-4, 6-2)
  • Optimi, versus Cressy în sesiunea de zi pe Margaret Court Arena (6-2, 7-5, 6-7, 7-5)

Rafael Nadal, protejat de organizatorii de la Australian Open

E limpede că Rafa Nadal este atracția numărul 1 de pe tabloul masculin de tenis, mai ales că e singurul prezent din grupul select The Big Three. Fără accidentatul Roger Federer și fără expulzatul Novak Djokovic, Rafa Nadal are o șansă de aur să devină, la finalul Australian Open 2022, cel mai titrat tenismen din istorie.
Din acest motiv, organizatorii l-au programat pe Rafa Nadal doar pe Rod Laver Arena. Nimic surprinzător având în vedere popularitatea lui, însă din cele 5 meciuri de la Melbourne, spaniolul a fost programat în 4 dintre acestea în sesiunea de zi. Nici asta nu e o surpriză, având în vedere că Nadal a afirmat de mai multe ori că jocul său este mult mai eficient pe condițiile de zi la Melbourne, în căldură.
În plus, singurul set pierdut de Nadal până în meciul din sferturi cu Shapovalov a venit într-o partidă programată seara, în duelul cu Karen Khachanov. Totuși, partida cu Shapovalov era așteptată să fie programată în sesiunea de seară, tocmai pentru că este un duel de neratat. Totuși, Nadal – Shapovalov va fi al doilea meci al zilei pe Rod Laver Arena, în sesiunea de zi, meci care începe la ora 5, ora României.
Meciurile disputate de Nadal la Australian Open 2022 până acum:
  • Turul 1, versus Giron în sesiunea de zi pe Rod Laver Arena (6-1, 6-4, 6-2)
  • Turul 2, versus Hanfmann în sesiunea de zi pe Rod Laver Arena (6-2, 6-3, 6-4)
  • Turul 3, versus Khachanov în sesiunea de seară pe Rod Laver Arena (6-3, 6-2, 3-6, 6-1)
  • Optimi, versus Mannarino în sesiunea de zi pe Rod Laver Arena (7-6, 6-2, 6-2)
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo