John Locco, fostul primar din Brighton, o suburbie a orașului Melbourne, a făcut mai multe acuzații în legătură cu situația lui Novak Djokovic din Australia, acuzații care îi privesc în mod direct pe cei de la Tennis Australia. Potrivit Herald Sun, Locco susține că Tennis Australia a fost implicată în mod direct în scandalul vizei lui Djokovic și cere explicații din partea conducerii:
"Singura mea motivație este ca întrebările potrivite să fie puse pentru Tennis Australia și cei care se află în conducere. Novak a venit în Australia cu bună credință și a fost defăimat", a spus Locco pentru podcastul You Can’t Be Serious, citat de Herald Sun. Acesta susține că toate informațiile sale provin dintr-o sursă de încredere din cadrul Tennis Australia, dar și din mai multe documente pe care le-a văzut.
Potrivit fostului primar din Brighton, forul australian a făcut tot posibilul ca Novak Djokovic să participe la primul turneu de Grand Slam al anului, fiind și principalii vinovați pentru situația în care s-a ajuns. Locco susține că Tennis Australia a completat toate documentele jucătorilor, oficialilor și echipelor pentru a obține viza. De asemenea, acesta susține că Novak Djokovic nu știa ce scria în documentele sale completate de către forul australian.
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07
Mai mult de atât, Tennis Australia ar fi plătit un charter pentru a îl aduce pe Djokovic din Dubai, au plănuit ca zborul să ajungă devreme, pentru a nu atrage atenția la aeroportul Tullamarine, au plătit o casă în care ar fi trebuit să locuiască Novak Djokovic pe perioada turneului și s-ar fi ocupat de toate cheltuielile de judecată ale sârbului, în procesele pe care acesta le-a avut cu statul australian.
Potrivit lui John Locco, Renata Voracova, jucătoare care s-a aflat într-o situație asemănătoare cu cea a lui Novak Djokovic, ar fi cerut asistență juridică din partea Tennis Australia, la fel ca liderul mondial, dar cererea sa a fost refuzată.
Contactați de către cei de la Herald Sun, reprezentanții Tennis Australia nu au dorit să comenteze afirmațiile lui John Locco.
Citește și:

Vești bune pentru Novak Djokovic, potrivit presei din Serbia

În timp ce lumea tenisului așteaptă mai multe explicații din partea liderului mondial, dar și din partea Tennis Australia, Novak Djokovic a primit astăzi o veste bună. După scandalul din Australia, s-a speculat că multe din firmele care colaborează cu sârbul erau deja nemulţumite de faptul că acesta a pozat, de-a lungul timpului, de la startul pandemiei, în antivaccinist. Dar acum, odată ce a recunoscut că s-a întâlnit cu echipa L'Equipe sosită la Belgrad, pe 18 decembrie (la două zile după ce fusese testat pozitiv, potrivit buletinului PCR), lucrurile se puteau schimba dramatic din punct de vedere comercial. Sârbul e văzut ca un iresponsabil, susţinea presa din Vest, astfel că multe branduri ar putea să înceteze colaborarea cu acesta.
"Djokovic a primit în sfârșit o veste uriașă", e titlul dat de blic.rs, care apoi anunță că doar Lacoste l-a anunțat că vrea să se așeze la masă și să discute despre atitudinea sa anti-vaccin. În rest, nu există probleme cu sponsorii, dimpotrivă: două dintre brandurile mari care îl alimentează cu milioane anual l-au anunțat că îl susțin total.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50