Luni dimineață, judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei lui Novak Djokovic şi a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie în termen de o jumătate de oră. Consilierul guvernamental Christopher Tran a notificat tribunalul federal că Ministerul Imigraţiei, Cetăţeniei, Serviciilor de migraţie şi Afacerilor multiculturale, care nu este ministerul care a anulat viza lui Djokovic, va lua în considerare dacă îşi va însuşi dreptul său de a anula viza jucătorului sârb.
Deși există în continuare posibilitatea ca Novak Djokovic să fie expulzat, se pare că sârbul se concentrează exclusiv pe pregătirea fizică înainte de primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, pe care l-a câștigat de 9 ori. Nole a programat marți un antrenament pe Rod Laver Arena de la ora 17, ora locală (0ra 6 dimineața, ora României). Această informație a fost publicată de Majl Babic, jurnalist și fotograf de origine sârbă, care locuiește de multă vreme la Melbourne și relatează în mod regulat de la Australian Open.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
ACUM O ORĂ

Novak Djokovic se gândește doar la Australian Open 2022

La scurt timp după ce a fost eliberat, Novak Djokovic a mers la terenurile de la Australian Open pentru a se antrena: "Sunt mulțumit și recunoscător pentru că judecătorul a decis să schimbe hotărârea de a-mi fi anulată viza. În ciuda a tot ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici ca să joc la unul dintre cele mai importante evenimente sportive în fața fanilor minunați. Pentru moment nu pot să spun mai mult decât MULȚUMESC tuturor celor care m-au susținut în toată această perioadă și m-au încurajat să rămân puternic", a transmis sârbul.
Novak Djokovic a cucerit titlul la Australian Open de 9 ori, în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021, un record absolut în istoria turneului de la Antipozi. Dacă se va impune și în 2022, el ar deveni al treilea jucător care cucerește peste 10 titluri într-un singur turneu de Grand Slam, după Margaret Court la Australian Open (11) și Rafael Nadal la Roland Garros (13).
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
ACUM 4 ORE
Internazionali BNL d'Italia
Novak Djokovic, titlul #6 la Roma, al 38-lea Masters al carierei, după finala cu Stefanos Tsitsipas
ACUM 13 ORE