Lider mondial în clasamentul ATP, Novak Djokovic a primit scutirea medicală pentru a participa la Australian Open chiar din partea autorităților statului Victoria, iar ultima declarație a premierului Daniel Andrews, demonstrează o schimbare radicală în gestionarea situației. Djokovic a fost expulzat în urma unui ordin adoptat de Ministrul Imigrării și chiar dacă a făcut apel, sârbul nu a mai avut câștig de cauză, ca prima dată.
Cu toate acestea, Daniel Andrews continuă să trimită săgeți în direcția celui care a cucerit titlul de la Melbourne de 9 ori, numind turneul "un mare succes". Chiar dacă audiențele pe plan global pot fi interpretate ca fiind bune, absențele lui Federer și a lui Djokovic sunt fără doar și poate o lovitură grea pentru turneu.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35

Novak Djokovic, criticat încontinuu în Australia: "Turneul este un mare succes fără el aici!"

Procesul lui Novak Djokovic în Australia a atras fără îndoială atenția multora în toată lumea, fie că e vorba despre fani ai tenisului, fie ca e vorba despre pro-vacciniști sau anti-vacciniști, sau pur și simplu oameni care sunt pro-alegere când vine vorba despre vaccinul anti-COVID-19. Deși turneul a câștigat atenție în urma acestui scandal, milioanele de fani ai lui Djokovic au transmis că vor boicota turneul și nu-l vor urmări.
Pentru Daniel Andrews însă, ediția din 2022 a turneului reprezintă "un mare succes": "Poziția mea este foarte clară. Vrei să vii aici, atunci vaccinează-te. Este destul de simplu. Rafa [Nadal] a avut dreptate când a spus ce a spus. Totul ar fi putut fi evitat dacă s-ar fi vaccinat, iar acest individ ar putea crede că este mai important decât turneul. Nu este. De aceea turneul are loc fără el și este un mare succes. Acest eveniment este mult mai mare decât orice persoană. A fost o persoană care a gândit diferit, nu este în țară, iar turneul are loc, așa că este fantastic", a spus Andrews.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51