Novak Djokovic nu joacă la primul turneu de Grand Slam al anului, după un scandal fără precedent în urma căruia a fost expulzat din Australia. În timp ce unii consideră că ceea ce i s-a întâmplat liderului ATP este corect, în contextul în care Nole a refuzat să se vaccineze, alții ar fi vrut ca sportivului din Serbia să i se dea dreptul să joace pentru al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră.
Nole este de aceeași părere, în condițiile în care ar fi fost favorit clar să cucerească pentru a 10-a oară titlul la "Open-ul vesel". Din acest motiv, Novak Djokovic se gândește serios să dea în judecată guvernul australian pentru "rele tratamente" pentru o sumă uriașă. Sârbul, care dacă ar fi jucat și câștigat la Melbourne primea 1.850.000 de euro, vrea de la guvernul australian 3.800.000 de euro, potrivit presei din Marea Britanie.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
ACUM 15 MINUTE

Novak Djokovic vrea să dea în judecată guvernul australian

O sursă apropiată agentului lui Novak Djokovic, Edoardo Artaldi, a declarat pentru The Sun: "Este bine cunoscut faptul că Novak și familia lui simt că Nole a fost tratat foarte rău în hotelul de carantină din Melbourne. Mama lui a dezvăluit că era plin de purici și viermi. A fost ținut în condiții groaznice". Avocatul Toma Fila a adăugat: "A fost supus unui tratament umilitor. Ar trebui să-i dea în judecată, pentru că ar avea câștig de cauză".
Mai mult, Tennis Australia, organizatoarea primului turneu de Grand Slam al anului, ar fi plătit cheltuielile de judecată pentru sârbul Novak Djokovic după expulzarea sa duminica trecută. Conform numărului de miercuri al cotidianului Daily Mail, citat de ziarul L'Equipe, Tennis Australia ar fi plătit consistenta factură de cheltuieli de judecată a lui Novak Djokovic: "Organizatorii Australian Open, care primesc anual milioane de dolari din fonduri publice, ar fi acceptat să plătească cheltuielile de judecată ale starului sârb expulzat", a scris publicaţia.
Pentru a pleda în favoarea sa în faţa autorităţilor australiene, liderul mondial a angajat o echipă de avocaţi de prestigiu pentru a-l reprezenta în faţa tribunalelor. "Tennis Australia nu a negat informaţia potrivit căreia ar fi plătit cheltuielile, pe care o sursă apropiată de TA a divulgat-o pentru Daily Mail Australia", se arată în articol. Costurile estimative nu au fost încă divulgate dar, conform aceleiaşi surse de informaţie, valoarea s-ar ridica undeva la jumătate de milion de dolari australieni (318.000 euro).
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
ACUM 3 ORE
Internazionali BNL d'Italia
Novak Djokovic, titlul #6 la Roma, al 38-lea Masters al carierei, după finala cu Stefanos Tsitsipas
ACUM 12 ORE