Lui Novak Djokovic, de 9 ori campion la Australian Open, i s-a anulat viza de către autoritățile australiene de imigrație din cauza statutului său de nevaccinat la sosirea la Melbourne săptămâna trecută, înainte de a câștiga luni un proces crucial pentru rămânerea sa în Australia. Judecătorul Kelly a decis eliberarea sârbului, astfel că Nole a ieșit câștigător din acest proces atât de mediatizat.
PÂNĂ UNDE AJUNGE NOVAK DJOKOVIC LA AUSTRALIAN OPEN 2022 DACĂ VA JUCA?
Ninkovic, de două ori medaliat cu premiul "Johnny Warren" în A-League din Australia (premiul pentru cel mai bun jucător), care împărtăşeşte naţionalitatea sârbă cu Djokovic, a afirmat că liderul mondial din ATP a fost tratat incorect de guvernul australian şi cu un set de reguli diferit de cel care i-a fost aplicat lui Rafael Nadal, tenismen care este dublu vaccinat.
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
ACUM 8 ORE

Novak Djokovic, antrenament la Melbourne pe Rod Laver Arena înainte de Australian Open 2022

CITEȘTE ȘI:

Australia, tratament diferit pentru Nadal față de Djokovic?

Rafael Nadal a dezvăluit că a fost testat pozitiv cu COVID-19 în Spania pe 20 decembrie, după ce s-a întors de la un eveniment demonstrativ din Abu Dhabi. Spaniolul a sosit apoi la Melbourne pe 31 decembrie pentru a-și începe pregătiria pentru Australian Open. Sfaturile de călătorie de pe site-ul Departamentului de Sănătate al Guvernului Australian afirmă că toți călătorii care sosesc în Australia nu pot intra în țară dacă au trecut mai puțin de 14 zile de la primirea unui test COVID-19 pozitiv - chiar dacă persoana a fost vaccinată.
"Mulți jucători de tenis au primit o scutire pe baza documentelor medicale și doar Novak a fost închis. Dacă ești cetățean australian și nu te afli în țară și ai COVID-19 în altă țară, nu poți intra în Australia în următoarele 14 zile. Acest lucru se aplică cetățenilor australieni, dar și tuturor celorlalți care vor să intre în Australia. Nimeni nu a adresat această întrebare... Îmi amintesc că Nadal a anunțat că a fost infectat pe 20 sau 19 decembrie... și a intrat în Australia pe 30 sau 31 decembrie. Au trecut mai puțin de două săptămâni", a spus Ninkovic într-un interviu pentru publicația sârbă Kurir.
Ninkovic a vorbit, de asemenea, în detaliu despre ce crede despre situația lui Djokovic, criticând guvernul australian pentru gestionarea problemei: "De la bun început acesta a fost un joc politic. Fiecare om care gândește este conștient de asta. Totuși, aici, în Australia, majoritatea oamenilor își formează opinia pe baza informațiilor care le sunt servite la televizor. Majoritatea cred că asta nu are nimic de-a face cu politica și că Novak a vrut să intre în Australia cu forța. Și asta e amuzant... Novak avea toată documentația necesară. Australienii știau de la început ce fac. Îl așteptau să aterizeze și să-l închidă. Dacă nu era jocul politic, i-ar fi permis să fie cu echipa lui în casa pe care a închiriat-o".
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 13 ORE