Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revine Novak Djokovic la Australian Open în 2023? Anunțul de ultimă oră al directorului turneului

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/07/2022 la 14:41 GMT+3

Craig Tiley lasă să se înțeleagă că Novak Djokovic ar putea fi în sfârșit autorizat să joace anul viitor la Australian Open 2023, după ce anul trecut a fost expulzat și interzis.

Novak Djokovic gewinnt die Australian Open 2021

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a cucerit al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră la ediția 2022 a turneului de la Wimbledon, obținând al 4-lea titlu consecutiv pe iarba de la All England Club, învingându-l în finală pe Nick Kyrgios. Victoria lui Djokovic în fața lui Kyrgios i-a adus al 7-lea titlu la Wimbledon, egalându-l pe eroul din copilărie, Pete Sampras, și apropiindu-se de recordul lui Roger Federer, de 8 titluri, cel mai mare număr de titluri la Wimbledon la masculin.
Cu această victorie, Novak trece, pentru prima dată în cariera sa, în fața lui Federer în cursa pentru cele mai multe titluri de Grand Slam și se află acum la doar un singur turneu major în urma lui Rafael Nadal, care are 22 de titluri de Grand Slam. Djokovic era văzut ca favorit pentru a deveni primul dintre cei 3 mari care câștigă 21 de turnee majore, dar a fost învins în finala US Open 2021, ceea ce i-a refuzat și șansa de a câștiga Calendar Grand Slam, o performanță realizată doar de Rod Laver în 1962 și 1969 și de Steffi Graf în 1988, Steffi câștigând și aurul la simplu la Jocurile Olimpice în acel an.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic ar putea reveni la Australian Open în 2023

Fiind de 3 ori campionul en-titre la Australian Open 2022 și venind încrezător după un record strălucitor de 27-1 la turneele de Grand Slam în 2021, Djokovic era favorit pentru Grand Slam-ul de la Melbourne care i-ar fi adus al 21-lea său turneu major și al 10-lea titlu la Melbourne Park. Dar decizia sa de a rămâne nevaccinat împotriva Covid-19 a făcut ca el să fie expulzat cu câteva ore înainte de meciul din turul 1 și să i se interzică intrarea în Australia timp de 3 ani. Cu toate acestea, având în vedere că frontierele sunt acum deschise, interdicția este singurul factor care îl împiedică pe Novak să joace anul viitor.
"Cred că facem tot ce ne stă în putință. Bineînțeles, nu este decizia mea dacă va putea juca la Australian Open, dar Novak este întotdeauna binevenit, știe că mulți oameni din Australia își doresc să-l vadă jucând. Depinde de alții să ia o decizie, dar mai este mult timp până la Australian Open de anul viitor. Cred că toată lumea ar trebui să se bucure acum de victoria sa de la Wimbledon.
Novak a jucat extraordinar și a meritat absolut să câștige. A jucat fantastic, mă bucur pentru el și pentru echipa sa. A fost un an greu, dar el este practic invincibil pe terenul central. Acum l-am felicitat pentru cele două săptămâni incredibile, Novak a făcut o treabă excelentă", a declarat șeful Tennis Australia, Craig Tiley, într-un interviu pentru SportKlub, publicație din Serbia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo