Simona Halep a început foarte bine anul 2022. Fostul număr 1 mondial s-a impus în primul său turneu al anului, la Melbourne Summer Set, reușind să cucerească primul său titlu din 2020. După un 2021 de uitat, marcat de accidentări, Simona Halep are gânduri mari în 2022 și speră să aibă o evoluție pe măsură în primul turneu de Grand Slam al anului.
Un prim obiectiv al lui Halep este să revină în Top 10 WTA, acolo de unde a ieșit anul trecut pentru prima oară din 2014. Cea mai bună jucătoare din România și-a reîncărcat bateriile la finalul anului 2021 și este pregătită să revină în topul tenisului mondial:
PÂNĂ UNDE AJUNGE SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN 2022?
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07
"Am fost acolo mulți ani. La finalul anului trecut am fost epuizată din cauza accidentărilor și a presiunii. Din acest motiv am spus că poate e bine că am ieșit din Top 10 și am această provocare din nou.
Privesc această provocare într-un mod pozitiv, cu multă încredere. Cred că este posibil să revin acolo, dar știu că va fi foarte dificil. Foarte multă muncă și multe meciuri de câștigat. Cu siguranță există o șansă dacă voi fi profesionistă și voi face ce trebuie să fac", a declarat Simona Halep pentru The AO Show.

Simona Halep nu se gândea că va mai juca tenis la 30 de ani

Ajunsă la 30 de ani, Simona Halep nu se gândea la începutul carierei că va mai evolua la această vârstă. Cu toate acestea, ea va participa pentru al 12-lea an consecutiv la Australian Open și privește tenisul cu alți ochi.
"Este frumos să mai pot juca la 30 de ani. Când eram mică, mă gândeam că la 26-27 de ani voi fi gata, dar iată-mă aici, la 30 de ani. Simt că am realizat tot ce mi-am dorit de când eram copil. Nu pun presiune pe mine când vine vorba de rezultate. Acum am început să privesc tenisul ceva mai relaxată, să mă bucur de momentele de aici și de timpul petrecut pe teren. Mă bucur foarte mult să revin aici", a mai spus Simona Halep.
Pentru Simona Halep, Australian Open este un turneu special, datorită amintirilor pe care le-a acumulat de-a lungul anilor. Cea mai bună prestație a Simonei de la Melbourne a avut loc în 2018, atunci când a ajuns până în finala turneului. Chiar dacă a pierdut în finala cu Caroline Wozniacki, ea a avut parte de unul dintre cele mai bune turnee ale carierei, care a pregătit-o pentru turneele de Grand Slam ce aveau să vină.
A salvat trei mingi de meci cu Lauren Davis, câștigând în decisiv cu 15-13 și a avut cel mai bun meci al anului 2018 într-un turneu de Grand Slam contra lui Angelique Kerber. În partida din semifinale, ambele jucătoare au salvat mingi de meci, iar Halep s-a impus cu 6-3, 4-6, 9-7.
"Acel turneu, jucând finala, mi-a dat încrederea necesară pentru a câștiga următorul turneu, că într-o zi voi ridica trofee mari. Am avut acel sentiment foarte puternic în mine și așa s-a întâmplat. Acel turneu va rămâne pentru totdeauna în inima mea pentru că am jucat cele mai lungi meciuri ale carierei și le-am câștigat. E un sentiment special să revin aici cu acele amintiri", a mai spus Simona Halep.
În urma succesului de la Melbourne Summer Set, Simona Halep a ajuns pe locul 15 WTA. Ea își va afla adversara din primul tur de la Australian Open joi dimineață de la ora 06:00, atunci când va avea loc tragerea la sorți.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50