În timp ce ministrul imigraţiei din Australia continuă să ia în considerare posibilitatea anulării vizei lui Djokovic, Novak Djokovic a continuat să se antreneze pentru debutul la primul turneu de Grand Slam al anului, competiție care va putea fi urmărită începând cu 17 ianuarie în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Anunţul lui Djokovic de săptămâna trecută, că are o scutire medicală pentru a avea acces la turneu deşi nu este vaccinat, a fost întâmpinat cu scandal în Australia, ţară unde deşi peste 90 la sută din populaţia adultă este dublu vaccinată, se confruntă cu o explozie a cazurilor de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului.
Australian Open
Australian Open Live Blog | Set decisiv în Berrettini - Monfils. Nadal și Barty, în semifinale
ACUM 30 MINUTE

Directorul Pfizer ia poziție în scandalul în care e implicat Novak Djokovic în Australia

Novak Djokovic, despre care mulți spun că este cel mai bun tenismen din istorie, a spus în repetate rânduri că nu este adeptul vaccinării proprii, acesta menționând că nu ar susține niciodată vaccinarea obligatorie. În contextul în care tot mai multe țări iau poziție în această pandemie și impun vaccinarea pentru participarea la diferite evenimente, Djokovic se regăsește într-o situație tare complicată.
În acest sens, directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a fost contactat pentru a-și spune opinia în controversa începutului de an 2022: "În primul rând, trebuie să spun că sunt un mare fan al lui Novak Djokovic, dar nu pot să mă implic în această controversă, nu pot eu să mă pronunț dacă a avut sau nu documentația necesară pentru a intra în Australia. Este ceva între el și autorități, dar și doctori. Consider că după îmbolnăvire, după ce a avut virusul, are o formă de protecție împotriva infecției, nu doar în acest caz, dar și în general.
În multe țări din Europa, certificatul acela COVID, care atestă vaccinarea, este valabil șase luni de la ultima doză de vaccin administrată, iar în cazul îmbolnăvirii naturale, acel certificat e valabil doar 3 luni de la un test pozitiv. Așadar, protecția pe care o obții după ce te-ai infectat nu durează la fel de mult ca după vaccin. Acesta e avantajul vaccinării", a spus Albert Bourla pentru Sport Club.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
Novak Djokovic, în continuare atacat din Australia: "E fantastic că acest individ nu e prezent aici"
ACUM 10 ORE
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42