Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tenismena vaccinată care a fost "interzisă" în Australia, mesaj clar în scandalul în care e implicat Novak Djokovic

Irina Aldea

Publicat 13/01/2022 la 19:43 GMT+2

Novak Djokovic e cu gândul la cel de-al 10-lea titlu la Australian Open. Deși se află pe tabloul principal, încă nu e sigur că va putea juca la Melbourne, asta pentru că încă riscă să fie expulzat. Totuși, el a putut intra în țară, spre deosebire de Vikhlyantseva care nu a primit acordul deoarece a fost vaccinată cu serul Sputnik V, care nu este recunoscut de autorităţile de la Antipozi.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

În timp ce ministrul imigraţiei din Australia continuă să ia în considerare posibilitatea anulării vizei lui Djokovic, Novak Djokovic a continuat să se antreneze pentru debutul la primul turneu de Grand Slam al anului, competiție care va putea fi urmărită începând cu 17 ianuarie în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Anunţul lui Djokovic de săptămâna trecută, că are o scutire medicală pentru a avea acces la turneu deşi nu este vaccinat, a fost întâmpinat cu scandal în Australia, ţară unde deşi peste 90 la sută din populaţia adultă este dublu vaccinată, se confruntă cu o explozie a cazurilor de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului.

Ce spune Natalia Vikhlyantseva în "scandalul Novak Djokovic"

Jucătoarea rusă de tenis Natalia Vikhlyantseva, numărul 194 WTA, a dezvăluit pe 21 decembrie că nu poate călători în Australia pentru a încerca să se califice pe tabloul principal al turneului Australian Open, primul Grand Slam al anului, pentru că vaccinul Sputnik V nu este recunoscut că autorităţile locale de sănătate.
Ea a vorbit cu presa din Serbia după ce Novak Djokovic a obținut, cel puțin pentru moment, dreptul la prezență în Australia: "Sunt foarte supărată că nu am avut voie să merg în Australia cu toată lumea tenisului. Știu că a existat posibilitatea scutirii, așa că nu pot spune că ceva a fost în neregulă cu ce s-a întâmpla cu Novak, dar simt că pot să joc și eu și sunt gata să fac orice test, dar să fiu lăsată să joc.
Nu vreau să dau vina pe nimeni sau să spun că ceva nu este în regulă. În cazul lui Nole cred că există câteva excepții medicale pe care el le-a arătat și asta a fost suficient pentru guvernul australian. Autoritățile de acolo ar trebui să știe că suntem jucători de tenis și ne dorim să evoluăm. Nu cred că este corect să ni se interzică participarea, pentru că nu suntem nevaccinați. Eu personal sunt vaccinată, dar ei au decis că Sputnik nu este un vaccin bun", a spus Vikhlyantseva.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo