Stefanos Tsitsipas (4 ATP) se pregătește pentru sezonul 2022. Grecul a revenit la antrenamente, după ce s-a operat și a rezolvat problemele medicale pe care le avea la cot. În luna noiembrie, Tsitsipas s-a operat la cot, după ce accidentarea l-a forțat să se retragă prematur de la Mastersul de la Paris și de la Turneul Campionilor de la Torino. Pentru al doilea an consecutiv, finalistul din 2021 de la Roland Garros a încheiat sezonul accidentat și speră să poată juca la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.
"Am considerat că este necesar să mă operez, deoarece am simțit dureri în mod constant în ultimii ani în timp ce jucam. Voiam să mă întorc cât mai repede, fără să pun în pericol recuperarea. Este fantastic să fiu pe teren și să nu simt dureri, să văd că mă pot mișca în voie.
Acum am în fața mea o nouă provocare pentru că am realizat că mi-am schimbat stilul de joc, iar acum pot juca fără vreo limită. Pentru mine este ca și cum al lua-o de la început. Folosesc un mușchi de care aproape că nu știam că îl am deoarece nu îl foloseam. Îl protejam, îmi schimbasem stilul de joc.
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07
A fost dificil pentru mine și din punct de vedere mental să joc pentru aproape doi ani cu această problemă", a declarat Stefanos Tsitsipas pentru Sky Sports Italia.

Tsitsipas respectă orice decizie va lua Djokovic în privința Australian Open

Stefanos Tsitsipas a vorbit și despre numărul 1 mondial, Novak Djokovic, care încă nu a dezvăluit dacă va participa la Australian Open sau nu. Pentru a putea juca la Melbourne, jucătorii și jucătoarele trebuie să se vaccineze, singurele excepții fiind pentru cei scutiți medical.
Potrivit presei din Serbia, Novak Djokovic va participa la Australian Open, în ciuda faptului că s-a retras de la ATP Cup, competiție care va debuta la începutul acestui an, tot în Australia. Stefanos Tsitsipas este de părerea că intimitatea lui Djokovic trebuie să fie respectată:
"Nu promovez vaccinarea, dar nici nu sunt împotriva ei. Susțin pe oricine care vrea să o facă. Sunt sportiv, nu sunt doctor, așa că perspectiva mea în legătură cu aceste lucruri este posibil să nu fie cea corectă. Eu m-am vaccinat pentru a avea o viață normală, dar toată lumea are libertatea de a decide. Cred că ar trebui să respectăm ce va face Novak", a mai spus Tsitsipas.
Australian Open 2022, primul turneu de Grand Slam al anului, se va desfășura în perioada 17-30 ianuarie 2022 și va fi transmis în direct și în exclusivitate în România de Eurosport.
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50