Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Novak Djokovic s-a antrenat marţi pe terenul central al Australian Open, Rod Laver Arena, la o zi după victoria obţinută în justiţie împotriva deciziei guvernului australian de a-i anula viza de intrare, însă participarea sa la primul turneu de Grand Slam al anului se află în continuare sub semnul întrebării.
Liderul mondial din ATP, care visează să câştige la Melbourne al 21-lea său titlu de Grand Slam, şi-a făcut încălzirea într-o sală de fitness înainte de a intra în zona rezervată jucătorilor, îndreptându-se către trenul central, cu şase zile înaintea debutului competiţiei. El s-a pregătit alături de un tânăr tenismen australian, James McCabe, în vârstă de 18 ani.

Novak Djokovic, antrenament la Melbourne pe Rod Laver Arena înainte de Australian Open 2022

Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
ACUM 2 ORE

Novak Djokovic, antrenament cu un puști australian înainte de Australian Open 2022

"Am venit aici pentru a disputa unul dintre turneele cele mai importante, în faţa unor spectatori incredibili", a scris sârbul, nevaccinat împotriva Covid-19, luni, pe contul său de Instagram, sub o fotografie în care apare alături de echipa sa, pe terenul central de la Melbourne Park.
Însă, cu o săptămână înaintea startului turneului (17-30 ianuarie), Christopher Tran, un avocat al guvernului australian, a avertizat că autorităţile de la Canberra pot în continuare decide să-l expulzeze pe jucător, ceea ce i-ar putea aduce lui Djokovic o interdicţie de intrare pe teritoriul Australiei timp de trei ani. Un purtător de cuvânt al ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, a declarat că acesta ia în considerare o anulare a vizei lui Djokovic, utilizând puterile sale ministeriale, dar a refuzat să ofere mai multe detalii, din motive juridice.
Judecătorul australian Anthony Kelly a ordonat luni eliberarea jucătorului sârb din centrul unde se afla izolat de la sosirea sa la Melbourne. Djokovic, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en-titre, a fost reţinut la sosirea sa în "Ţara Cangurilor", la jumătatea săptămânii trecute, iar viza sa de intrare, susţinută de o scutire medicală de la cerinţele de vaccinare impuse de autorităţile de la Antipozi, a fost revocată.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Internazionali BNL d'Italia
Novak Djokovic, titlul #6 la Roma, al 38-lea Masters al carierei, după finala cu Stefanos Tsitsipas
ACUM 12 ORE
Internazionali BNL d'Italia
Dinastia Djokovic continuă! După ce Novak s-a impus la Roma, Stefan a câștigat primul lui titlu
ACUM 13 ORE