De MARIAN URSESCU
Fost număr unu mondial, câștigătoare la Australian Open în 2012 și 2013, medaliată cu aur la JO Londra 2012, în proba de dublu mix, alături de Max Mirnyi, Viktoria Azarenka este una dintre puținele mame din circuitul profesionist.
Vika (32 de ani) a născut pe 19 decembrie 2016. S-a despărțit însă imediat de tatăl copilului, jucătorul de golf Billy McKeague. S-a luptat apoi nouă luni pentru custodia micuțului Leo, pe care a obținut-o, atât în Belarus, cât și în Statele Unite ale Americii.
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07
Azarenka a vorbit pentru WTA ce înseamnă rolul de mamă și cât de fericită se simte în compania fiului său, Leo.

Viktoria Azarenka: "Pe teren este despre tine, când ești mamă este doar despre copil!"

"Pe teren nu s-a schimbat nimic de când s-a născut Leo, dar în afară s-a schimbat totul. Mi-am dat seama că viața înseamnă și altceva în afară de tenis. Îmi place să-i fac să mănânce, să-i fac baie, să mai trag un pui de somn lângă el. Dacă pe terenul de tenis ești doar tu, în rolul de mamă rolul e exact opus. Pe teren este despre tine, când ești mamă este doar despre copil", povestea Azarenka pentru World Tennis Asociation.
"Îi place foarte mult să mergem în parc, călătorim împreună, îi place să vadă locuri noi de joacă, să-și facă prieteni. Nu știu dacă va juca tenis, dar este îndrăgostit de rachetă, îi place să fie pe teren. Și mie îmi place să-l iau cu mine la antrenamente pentru că se distrează de minune acolo. Când vede un coș cu mingi aruncă orice ar avea în mână. Savurez fiecare moment petrecut în rolul de mamă", a subliniat Vika.
DANIIL MEDVEDEV, FAVORITUL LUI MATS WILANDER LA AUSTRALIAN OPEN: "EL POATE DOMINA ÎN URMĂTORII 4-5 ANI"

Vika e fan Leo Messi

Viktoria Azarenka a declarat că este fan Leo Messi, fiind fascinată de fentele și driblingurile argentinianului pe teren. "Când îl văd pe Messi jucând, este ca și cum m-aș uita la un joc video!", a declarat Viktoria. De altfel, prenumele fiului său, Leo, a fost dat după cel al fotbalistului argentinian. Acum micuțul Leo poartă tricouri PSG cu numărul 10 pe spate.
Azarenka o va întâlni în turul 3 la Australian Open pe Elina Svitolina (Ucraina), într-unul dintre cele mai așteptate meciuri. Bielorusa nu a pierdut set la Antipozi, trecând în turul 1 de Panna Udvardy (Ungaria) și de Jil Belen Teichmann (Elveția), în turul 2. În disputele cu Svitolina, de până acum, Azarenka a avut mereu câștig de cauză, conducând cu 4-0 la directe.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50