Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Expulzat în 2022, Djokovic poate juca la Australian Open 2023 infectat cu COVID-19! Decizia australienilor

Irina Aldea

Publicat 09/01/2023 la 14:36 GMT+2

Australienii și-au scimbat complet părerea despre pandemia de COVID-19 în decurs de un an! Dacă în 2022 îl expulzau pe Djokovic pentru că sârbul nu s-a vaccinat, la ediția de anul acesta permit jucătorilor să joace chiar și infectați cu virusul care a oprit lumea-n loc pentru mai mulți ani.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Organizatorii de la Australian Open au luat o decizie surprinzătoare înainte de ediția din 2023 a turneului de Grand Slam. Mai exact, jucătorii care vor participa anul acesta la turneul major din Melbourne nu vor fi nevoiți să facă teste COVID-19 și ar putea evolua chiar și dacă sunt infectați, a declarat directorul primului Grand Slam al anului, Craig Tiley.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

"Am vrut doar să urmăm ceea ce este în prezent în comunitate. Am făcut un pas mai departe făcând o recomandare de nu evolua atunci când eşti bolnav", a spus Tiley. La ediția de anul trecut, jucătorii au fost nevoiți să testeze zilnic şi să se izoleze dacă sunt pozitivi şi, de asemenea, au trebuit să fie vaccinaţi, în timp ce în 2021 evenimentul a avut loc într-o bulă biosecurizată.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic ar putea evolua în 2023 la Australian Open chiar și infectat

Câștigător a 9 titluri de Grand Slam doar în Australia, Novak Djokovic, care nu este vaccinat, a fost expulzat în ianuarie anul trecut, chiar înainte de turneu, din cauza faptului că a refuzat să se vaccineze: "Le-am spus clar jucătorilor noştri, precum şi personalului nostru, dacă cineva nu se simte bine, să stea acasă, personalul nostru medical va continua să monitorizeze acest lucru, cu jucătorii în mod individual. Este un mediu normalizat pentru noi şi, la fel ca la crichet, vor exista potenţial jucători care vor concura cu Covid-19", a precizat Tiley.
Săptămâna trecută, jucătorul de crichet Matt Renshaw a continuat să joace pentru Australia într-un meci de test împotriva Africii de Sud la Sydney, după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo