Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open Open, ziua 11 | Se știu toate duelurile din semifinale! Când vor avea loc meciurile

Maria Olteanu

Actualizat 24/01/2024 la 16:56 GMT+2

Australian Open se apropie de final, iar azi s-au definitivat tablourile semifinalelor în cele două competiții de simplu. În careul de ași de la feminin vom avea parte de reeditarea finalei de la US Open, dar și o confruntare între două jucătoare aflate în premieră într-o asemenea fază. La masculin, Djokovic - Sinner și Medvedev - Zverev vor fi cele două super-dueluri din penultimul act.

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, se apropie de faza semifinalelor. Miercuri, în cea de-a unsprezecea zi de concurs, au loc ultimele partide din sferturi, la capătul cărora vom afla și ultimii semifinaliști la masculin și feminin. Printre protagoniștii care vor reveni miercuri pe teren se numără Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Alexander Zverev și Qinwen Zheng. Confruntările acestora vor putea fi urmărite LIVE pe Eurosport.
Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
UPDATE | Astăzi au avut loc ultimele sferturi de finală de pe cele două tablouri de concurs de la Australian Open. La feminin, Dayana Yastremska a trecut mai ușor decât era de așteptat de Linda Noskova și s-a calificat în prima sa semifinală la un Grand Slam. La fel e și cazul lui Qinwen Zheng, care a trecut în decisiv de Anna Kalinskaya.
În concursul masculin, Daniile Medvedev a supraviețuit unui meci de 5 seturi cu Hubert Hurkacz și a avansat în careul de ași, acolo unde va da piept cu Alexander Zverev, care a produs surpriza și l-a învins categoric pe Carlos Alcaraz, în 4 seturi.
Ca atare, se știu toate cele 4 semifinale de la "Openul Vesel". Cele de la feminin se vor disputa joi, iar vineri vor avea loc cele de la masculin.
Tabloul semifinalelor de la Australian Open
Feminin
  • Aryna Sabalenka - Cori Gauff
  • Dayana Yastresmska - Qinwen Zheng
Masculin
  • Novak Djokovic - Jannik Sinner
  • Daniil Medvedev - Alexander Zverev
Rezultatele zilei la Australian Open:
  • Linda Noskova - Dayana Yastremska 3-6, 4-6
  • Hubert Hurkacz - Daniil Medvedev 6-7 (4), 6-2, 3-6, 7-5, 4-6
  • Anna Kalinskaya - Qinwen Zheng 7-6 (4), 3-6, 1-6
  • Alexander Zverev - Carlos Alcaraz 6-1, 6-3, 6-7, 6-4
UPDATE | Alexander Zverev s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului de la Australian Open. Germanul l-a învins în ultimul sfert de finală de la Melbourne pe Carlos Alcaraz, la capătul unui meci care a durat 3 ore și 8 minute.
Zverev s-a impus în 4 seturi, scor 6-1, 6-3, 6-7 (2), 6-4 , și urmează să-l înfrunte pe Daniil Medvedev în penultimul act al competiției. Cei doi au mai stat față în față de 18 ori până acum, rusul conducând cu 11-7 la victorii în meciurile directe.
UPDATE | Condus cu 5-2 în setul 3, Carlos Alcaraz a reușit să revină spectaculos și să trimită setul în tiebreak, unde s-a impus fără emoții cu 7-2. E 2-1 la seturi pentru Zverev, dar favoritul nr. 2 de la Melbourne pare să fi intrat cu adevărat în joc.
picture

Ar putea fi startul unei reveniri istorice! Alcaraz a câștigat setul 3 în meciul cu Zverev de la AO

UPDATE | Alcaraz a pierdut și cel de-al doilea set al meciului cu Zverev, scor 6-3, și este la un singur set distanță de a fi eliminat din primul turneu de Grand Slam al anului.
UPDATE | Zverev a avut nevoie de doar 29 de minute de joc pentru a-și adjudeca primul set al meciului cu Alcaraz, scor 6-1. Favoritul nr. 2 de la Melbourne a câștigat doar două puncte în primele 3 game-uri ale meciului, iar pe 3 dintre game-urile jucate pe serviciul lui Zverev le-a pierdut la 0.
UPDATE | A început ultimul meci al zilei de la Melbourne. Alexander Zverev și Carlos Alcaraz se duelează acum pentru un loc în semifinalele Australian Open, în direct pe Eurosport 1 și în aplicația Eurosport.

Zheng, a patra semifinalistă de la Australian Open

UPDATE | Zheng Qinwen s-a calificat în premieră în semifinala unui turneu de Grand Slam, după ce a trecut cu 6-7 (4), 6-3, 6-1 de rusoaica Anna Kalinskaya. Asiatica va intra, odată cu accesul în "careul de ași" de la Australian Open, în top 10 WTA.
După ce Li Na câștiga în deceniul trecut French Open (2011) și Australian Open (2014), China visează la un nou trofeu de Grand Slam la feminin prin intermediul lui Zheng Qinwen, sportiva de 21 de ani stabilită la Barcelona, care, sub comanda lui Pere Riba, pare capabilă de lucruri mari.
Singura jucătoare care mai jucase un sfert la un Grand Slam în carieră până la Melbourne, dintre sportivele aflate în această fază de pe partea superioară de tablou (US Open 2023), Zheng Qinwen o va întâlni în semifinale pe surprinzătoarea Dayana Yastremska.
Ucraianeanca a venit din calificări pentru un penultim act istoric și are încredere totală în jocul său. Va fi prima întâlnire dintre cele două și, deși chinezoaica pleacă favorită, grație clasamentului superior, niciun rezultat nu poate fi scos din calcule.
Datorită punctelor aferente semifinalelor de la Melbourne, sportiva din China va intra în premieră între primele 10 din lume, de luni. Ea are garantat locul 10 WTA, dar poate avansa și mai mult dacă se va califica în ultimul act, de sâmbătă. În cel mai fericit scenariu, dacă se impune la AO 2024, Zheng Qinwen va urca până pe locul 6 WTA.
4 finale WTA a jucat Zheng Qinwen în cariera sa profesionistă, câștigând două titluri: Palermo și Zhengzhou (acesta din urmă fiind și cel mai important, fiind un turneu de categoria WTA 500).
UPDATE | Zheng a egalat la seturi, după ce și-a adjudecat setul 2 cu scorul de 6-3, după 42 de minute de joc. Duelul din sferturile Australian Open se decide în decisiv.
UPDATE | Anna Kalinskaya a câștigat după tiebreak primul set al meciului cu Zheng, scor 7-4, după 57 de minute de joc.
UPDATE | A început ultimul sfert de finală de pe tabloul feminin! Anna Kalinskaya și Qinwen Zheng, cap de serie nr. 12, se duelează acum, în direct pe Eurosport 1 și în aplicația Eurosport.

Daniil Medvedev, în semifinale la Australian Open

UPDATE Daniil Medvedev, favoritul 3, s-a calificat în a 3-a semifinală la Australian Open din ultimii 4 ani, după ce a trecut dramatic, cu 7-6, 2-6, 6-3, 5-7, 6-4 de polonezul Hubert Hurkacz.
Numărul 9 mondial a impresionat la serviciu (16 ași, 82% din mingi câștigate cu primul serviciu), însă Daniil a fost mai prezent în meci în momentele cheie și va juca în a 8-a semifinală într-un turneu major. Partida se putea termina mult mai repede, dar Hubi a avut puterea să revină de la 2-4 în setul 4 și să trimită partida în decisiv. Acolo, Daniil avea un record negativ (5 victorii - 10 înfrângeri, în carieră, spre deosebire de Hurkacz care câștigase 9 din cele 16 partide de 5 seturi jucate), dar a fost jucătorul mai bun.
În penultimul act, învingătorul de la US Open 2021 îl va întâlni pe câștigătorul partidei Alcaraz - Zverev. Carlitos îl conduce cu 3-2 la directe, dar la ultimul Grand Slam în care s-au întâlnit (US Open 2023), rusul s-a impus în semifinale (7-6, 6-1, 3-6, 6-3). În ceea ce privește întâlnirile cu Sascha, Medvedev conduce cu 11-7, adjudecându-și 5 din ultimele 6 partide cu germanul.
picture

Hubert Hurkacz - Daniil Medvedev, rezumatul sfertului epic de la Australian Open

UPDATE Hubert Hurkacz are resurse nebănuite și împinge meciul cu Medvedev în decisiv, deși rusul a condus cu 4-2 în setul 4. Grație unui serviciu fantastic (7 ași doar în manșa a 4-a), polonezul e la doar un set de a doua prezență în semifinalele unui Grand Slam.
UPDATE Daniil Medvedev este din nou în controlul sfertului cu Hurkacz, după ce și-a adjudecat setul 3, scor 6-3. Polonezul a fost capabil să salveze 3 mingi de set la rând, la 2-5, dar în gameul următor, pe seriviciul numărului 3 ATP, nu a mai avut multe șanse.
UPDATE Hubert Hurkacz a jucat fără greșeală în setul doi al disputei cu Medvedev și a egalat pe tabelă: 6-7, 6-2. Polonezul a câștigat 100% din punctele jucate cu primul serviciu, iar balanța partidei pare să se întoarcă în favoarea sa.
UPDATE Daniil Medvedev s-a impus în tie-breakul primului set, după 56 de minute de joc. Rusul a avut break în față, însă polonezul a revenit și a împins setul în prelungiri, unde experiența numărului 3 ATP a fost decisivă.
UPDATE A început duelul Hubert Hurkacz - Daniil Medvedev, care va stabili primul semifinalist de pe jumătatea inferioară de tablou.

Yastremska, în semifinalele Australian Open

UPDATE Dayana Yastremska s-a calificat în semifinale la Australian Open după o partidă fără istoric, 6-3, 6-4 cu Linda Noskova.
La 23 de ani, ea a devenit a doua jucătoare din Ucraina care să ajungă în "careul de ași" la un Grand Slam, după Elina Svitolina. Yastremska este a 5-a jucătoare venită din calificări din istoria Erei Open care ajunge în semifinalele unui turneu major, după Christine Matison (1978), Alexandra Stevenson (1999), Nadia Podoroska (2020) şi Emma Răducanu (2021).
Pentru un loc în marea finală, Dayana va lupta împotriva învingătoarei din duelul Qinwen Zheng - Anna Kalinskaya.
Ştirea iniţială

AUSTRALIAN OPEN, ZIUA A 11-A | NOSKOVA - YASTREMSKA, PRIMUL MECI DE MIERCURI

Prima partidă de miercuri din sferturile de finală ale turneului de la Melbourne le va pune față în față pe Linda Noskova și Dayana Yastremska, sportive care nu s-au mai înfruntat niciodată până acum.
La Melbourne, sportiva de pe locul 50 WTA a trecut de Marie Bouzkova (6-1, 7-5), McCartney Kessler (3-6, 6-1, 4-6), Iga Swiatek (6-3, 3-6, 4-6) și Elina Svitolina (3-0).
De cealaltă parte, Yastremska, jucătoare venită din calificări, le-a eliminat din competiție pe tabloul principal pe Marketa Vondrousova (6-1, 6-2), Varvara Gracheva (3-6, 2-6), Emma Navarro (2-6, 6-2, 1-6) și Victoria Azarenka (6-7 (6), 4-6).
picture

Victoria Azarenka - Dayana Yastremska - Australian Open Rezumat

Duelul dintre Noskova și Yastremska este programat la ora 3:00 (ora României), iar învingătoarea va juca împotriva celei care va câștiga meciul dintre Anna Kalinskaya și Qinwen Zheng, favorita nr. 12 de la Melbourne. Această confruntare va avea loc în sesiunea de seară, respectiv de la ora 10:15 (ora României).
Aceste două sportive s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în 2022, la Guadalajara, rusoaica adjudecându-și victoria atunci, în 16-imile competiției, în 3 seturi, după două ore de joc.
În acest an la Australian Open, Kalinskaya le-a învins pe Katie Volynets (6-3, 3-6, 6-2), Arantxa Rus (6-1, 7-5), Sloane Stephens (6-7 (8), 6-1, 6-4) și Jasmine Paolini (6-4, 6-2), în timp ce Zheng a trecut fără mari emoții de Ashlyn Krueger (3-6, 6-2, 6-3), Katie Boulter (6-3, 6-3), Yafan Wang (6-4, 2-6, 7-6 (8)) și Oceane Dodin (6-0, 6-3).

AUSTRALIAN OPEN, ZIUA A 11-A | ZVEREV - ALCARAZ, ULTIMUL SFERT DE FINALĂ DE LA MELBOURNE

În primul sfert de finală de miercuri de pe tabloul masculin se vor înfrunta Hubert Hurkacz, favoritul nr. 9, și Daniil Medvedev, cap de serie nr. 3, meciul fiind programat după duelul dintre Noskova și Yastremska, nu mai devreme de ora 4:30 (ora României).
picture

Daniil Medvedev, a 25-a victorie la Melbourne. Rusul e în sferturile Australian Open

Cei doi s-au mai întâlnit de 6 ori până acum, polonezul conducând cu 4-2 la victorii, dar o singură dată au mai stat față în față într-un turneu de Grand Slam. Se întâmpla în 2021, la Wimbledon, când Hurkacz l-a învins pe Medvedev în optimi, în 5 seturi.
La Australian Open, polonezul de pe locul 9 ATP i-a învins până acum pe Omar Jasika (7-6 (4), 6-4, 6-2), Jakub Mensik (7-6 (9), 1-6, 7-5, 1-6, 3-6), Ugo Humbert (6-3, 1-6, 6-7 (4), 3-6) și Arthur Cazaux (7-6 (6), 7-6 (3), 6-4).
De cealaltă parte, Medvedev s-a impus în fața lui Terence Atmane (7-5, 2-6, 4-6, 0-1), Emil Ruusuvuori (6-3, 7-6 (1), 4-6, 6-7 (1), 0-6), Felix Auger-Aliassime (6-3, 6-4, 6-3) și Nuno Borges (3-6, 6-7 (4), 7-5, 1-6).
Învingătorul din duelul Hurkacz - Medvedev se va duela în semifinalele primului turneu de Grand Slam din 2024 cu cel care va câștiga meciul dintre Alexander Zverev și Carlos Alcaraz. Aceasta va fi ultima partidă a zilei de marți, fiind programată după cea dintre Kalinskaya și Zheng, respectiv în jurul orei 11:45.
Germanul, favorit nr. 6 la Melbourne, i-a eliminat din competiție până acum pe Dominik Koepfer (4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-3), Lukas Klein (7-5, 3-6, 4-6, 7-6 (5), 7-6 (7)), Alex Michelsen (6-3, 7-6 (4), 6-2) și Cameron Norrie (7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (3)), în timp ce ibericul, cap de serie nr. 2, i-a învins în tururile precedente pe Richard Gasquet (6-7 (5), 1-6, 2-6), Lorenzo Sonego (4-6, 7-6 (3), 3-6, 6-7 (3)), Juncheng Shang (1-6, 1-6, 0-1) și Miomir Kecmanovic (4-6, 4-6, 0-6).
Meciul de la Australian Open va fi cea de-a 8-a întâlnire directă între Zverev și Alcaraz, neamțul conducând în acest moment cu 4-3 la victorii. Cei doi s-au mai întâlnit în sferturi și la Roland Garros, în 2022, și la US Open, anul trecut, la Paris impunându-se Zverev în 4 seturi, iar la New York Alcaraz, în 3 seturi.

PROGRAMUL ZILEI DE MARȚI LA AUSTRALIAN OPEN

Rod Laver Arena
  • Linda Noskova - Dayana Yastremska, ora 3:00 (ora României)
  • Hubert Hurkacz - Daniil Medvedev, nu mai devreme de ora 4:30
  • Anna Kalinskaya - Qinwen Zheng, ora 10:15
  • Alexander Zverev - Carlos Alcaraz, nu înainte de ora 11:45
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo