Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open | Medvedev, Alcaraz, Zverev și Zheng, în sferturile de finală!

Maria Olteanu

Actualizat 22/01/2024 la 14:00 GMT+2

Australian Open a ajuns în cea de-a noua zi de concurs. La Melbourne continuă astăzi ultimele meciuri din optimi. Printre protagoniștii celor mai tari dueluri de pe tablourile de simplu se numără Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Victoria Azarenka și Alexander Zverev. Tot ce se întâmplă la Antipozi poate fi urmărit LIVE pe Eurosport.

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, se apropie de faza sferturilor de finală. Luni, în cea de-a noua zi de concurs, au loc ultimele partide din optimi, la capătul cărora vom afla cum arată exact configurația TOP 8 la masculin și feminin. Printre protagoniștii care vor reveni luni pe teren se numără Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Victoria Azarenka și Alexander Zverev. Confruntările acestora vor putea fi urmărite LIVE pe Eurosport.
Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
Rezultatele complete ale zilei cu numărul 9 la Australian Open:
  • Borges - Medvedev 3-6, 6-7, 7-5, 1-6
  • Cazaux - Hurkacz 6-7, 6-7, 4-6
  • Zverev - Norrie 7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6
  • Kecmanovic - Alcaraz 4-6, 4-6, 0-6
  • Azarenka - Yamstrenska 6-7, 4-6
  • Noskova - Svitolina 3-0 (Svitolina s-a retras)
  • Paolini - Kalinskaya 4-6, 2-6
  • Zheng - Dodin 6-0, 6-3.
UPDATE: Qinwen Zheng a cedat doar 3 game-uri în optimea de finală cu Oceane Dodin și s-a impus cu un categoric 6-0, 6-3. La 21 de ani și 6 zile, Zheng este cea mai tânără jucătoare din China care atinge faza sferturilor de finală la Australian Open.
Qinwen rămâne singurul cap de serie de pe partea sa de tablou, fiind acum favorită la calificarea în finală. În sferturi va da peste Anna KaKalinskaya, iar în penultimul act le-ar putea întâlnit pe Noskova sau Yastremska.
UPDATE Carlos Alcaraz s-a calificat fără emoții în primul său sfert de finală de la Melbourne, după 6-4, 6-4, 6-0 cu Miomir Kecmanovic.
42-14 a fost raportul loviturilor câștigătoare în această partidă, dominată total de Alcaraz. Ibericul nu i-a oferit adversarului nici măcar o minge de break.
La doar 20 de ani, spaniolul a ajuns în ultimii 8 la toate cele 4 Grand Slamuri, câștigând deja două dintre ele (US Open 2022 și Wimbledon 2023). Pentru a accede în semifinale, Carlitos va da piept cu Alexander Zverev, în ceea ce se anunță a fi cel mai interesant și echilibrat sfert de pe tabloul masculin.
Va fi a 9-a dispută dintre cei doi, Sascha conduce cu 5-3, dar ibericul s-a impus în ultimele două întâlniri directe (ultima la US Open 2023).
UPDATE Alexander Zverev s-a calificat pentru a 3-a oară în sferturile de finală de la Australian Open, după un meci epic contra lui Cameron Norrie, scor 7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6. Neamțul îl va întâlni pentru un loc în semifinale pe învingătorul din duelul Alcaraz - Kecmanovic.
Zverev va juca în al 11-lea sfert de finală de Grand Slam, depășindul pe Michael Stich (10). Becker, cu 23 de prezențe în ultimii 8 la turneele majore, e singurul german mai constant decăt Sascha.
UPDATE Anna Kalinskaya (75 WTA) îşi continuă parcursul fantastic de la Australian Open. Rusoaica de 25 de ani a ajuns în primul sfert de finală al carierei, după o victorie uşoară în faţa favoritei 26, Jasmine Paolini, scor 6-4, 6-2.
Cu 20 de lovituri direct câştigătoare şi doar 13 neforţate, Anna a arătat excelent, apropiindu-se de forma de dinainte de accidentarea de la Roma.
Fără a depăşi turul 2 într-un Grand Slam până la Melbourne, sportiva de 25 de ani va juca pentru un loc în semifinale împotriva învingătoarei din duelul Zheng - Dodin.
UPDATE Hubert Hurkacz s-a calificat pentru a doua oară în sferturile de finală la un turneu de Grand Slam, după ce a trecut cu 7-6, 7-6, 6-4 de puştiul francez Arthur Cazaux.
Într-un duel al celor mai buni jucători la serviciu rămaşi în concurs, polonezul a câştigat 91% din punctele jucate cu propriul serviciu. Astfel, deşi adversarul a reuşit mai mulţi aşi (18-11), Hubi a avut de înfruntat o singură minge de break, pe care a salvat-o.
Semifinalist la Wimbledon 2021 (învins de Berrettini), Hurkacz speră acum să îşi egaleze cea mai bună performanţă la un turneu major. Pentru un loc în ultimii 4, capul de serie 9 se va duela cu Daniil Medvedev. Rusul şi polonezul s-au întâlnit de 5 ori până acum, Hurkacz conducând cu 3-2 la directe.

Medvedev, în sferturi la Australian Open

UPDATE Daniil Medvedev s-a calificat, după 3 ore şi 7 minute, în sferturile de finală de la Australian Open. Finalist la Melbourne în 2021 şi 2022, rusul a trecut în 4 seturi de marea surpriză de pe tabloul masculin, Nuno Borges, scor 6-3, 7-6, 5-7, 6-1.
Favoritul 3 nu a făcut o partidă mare, însă tenisul său fără foarte multe greşeli a fost superior adversarului de pe locul 69 ATP. Rusul a comis doar 33 de neforţate, spre deosebire de portughez, care a oferit nu mai puţin de 65 de puncte "gratuit".
În sferturi, campionul de la US Open 2021 va juca împotriva învingătorului din duelul Arthur Cazaux - Hubert Hurkacz (meci care se joacă în paralel, scorul fiind 7-6, 7-6, 3-2 în favoarea polonezului).
UPDATE Dayana Yastremska a produs surpriza zilei la feminin, calificându-se în sferturile de finală de la Melbourne, după un succes cu 7-6, 6-4 în faţa dublei câştigătoare de la antipozi, Victoria Azarenka.
Bielorusa nu a mai servit la fel de bine ca în partida cu Ostapenko şi, deşi a avut breakuri în faţă în ambele seturi, nu a făcut faţă loviturilor câştigătoare ale adversarei (38 winners pentru ucraineancă).
Calificată în premieră în sferturile de finală la un Grand Slam, Yastremska va juca pentru un loc în penultimul act cu Linda Noskova.
UPDATE Linda Noskova s-a calificat, la 19 ani, în primul său sfert de finală la o competiţie de Grand Slam. Cehoaica a beneficiat de abandonul Elinei Svitolina, la 3-0 în primul set al optimii de la Australian Open.
După doar două gameuri, ucraineanca a cerut intervenţia fizioterapeutului, dar, imediat după revenirea pe teren a înţeles că nu poate servi din cauza durerilor de la spate.
Elina a fost astfel forţată să abandoneze, părăsind în lacrimi arena.
Ştirea iniţială

Preview la ziua a 9-a de la Australian Open - aflăm ultimii sfertfinalişti

După meciurile de luni vom afla ultimii jucători care se califică în sferturile competiției, turneu care a adus deja până în acest punct o mulțime de surprize.
Rezultatele primelor meciuri din optimile de finală:
  • Djokovic - Mannarino 6-0, 6-0, 6-3
  • Fritz - Tsitsipas 7-6 (3), 5-7, 6-3, 6-3
  • Sinner - Khachanov 6-4, 7-5, 6-3
  • De Minaur - Rublev 4-6, 7-6, 7-6, 3-6, 0-6
  • Frech - Gauff 1-6, 2-6
  • Anisimova - Sabalenka 3-6, 2-6
  • Kostyuk - Timofeeva 6-2, 6-1
  • Andreeva - Krejcikova 6-4, 3-6, 2-6

AUSTRALIAN OPEN, ZIUA A 9-A | ULTIMELE MECIURI DIN OPTIMI AU LOC LUNI

Luni sunt programate ultimele 8 meciuri pe cele două tablouri, la capătul cărora vom afla care sunt toți sfertfinaliștii ediției din acest an. În sferturi au ajuns deja după meciurile de duminică Novak Djokovic, Jannik Sinner, Aryna Sabalenka și Coco Gauff.
La feminin, Victoria Azarenka deschide ziua pe Rod Laver Arena în fața ucrainencei Dayana Yastremska (93 WTA).
Victoria Azarenka s-a calificat în optimi la Australian Open, după ce a învins-o în două seturi pe Jelena Ostapenko, scor 6-1, 7-5, după o oră și 23 de minute de joc.
De partea cealaltă, Dayana Yastremska s-a calificat în premieră în optimile turneului de la Australian Open. Ucraineanca, venită din calificări, a învins-o în turul 3 pe Emma Navarro (locul 26 WTA), în 3 seturi, scor 2-6, 6-2, 1-6, după o oră și 47 de minute de joc, iar în optimi va da din nou peste un cap de serie.
La masculin, Daniil Medvedev și Carlos Alcaraz revin și ei pe teren, pentru a încerca obținerea biletelor pentru sferturi.
Daniil Medvedev s-a calificat sâmbătă în optimile de la Australian Open, după ce l-a învins în minimum de seturi pe Felix Auger-Aliassime, scor 6-3, 6-4, 6-3. În optimi, se va duela cu portughezul Nuno Borges, care a reușit cea mai mare victorie a carierei sale, în turul 3 eliminându-l din competiție pe Grigor Dimitrov, favoritul nr. 13 de la Melbourne.
picture

Performanța carierei pentru portughezul clasat pe locul 69 ATP. Urmează testul crucial cu Medvedev

Carlos Alcaraz s-a calificat și el sâmbătă dimineața în optimile de la Australian Open, după ce a profitat de abandonul din al treilea set al lui Juncheng Shang, la scorul de 6-1, 6-1, 1-0. În turul al patrulea, ibericul va da peste Miomir Kecmanovic, sârbul de pe locul 60 ATP care a produs o surpriză și l-a eliminat pe capul de serie cu numărul 14, Tommy Paul, după ce a salvat două mingi de meci.
picture

Carlos Alcaraz ajunge repede în optimi, după retragerea adversarului. Rezumatul partidei

PROGRAMUL ZILEI DE LUNI LA AUSTRALIAN OPEN

Rod Laver Arena
  • Victoria Azarenka - Dayana Yastremska, ora 3:00, ora României
  • Nuno Borges - Daniil Medvedev, nu mai devreme de ora 4:30
  • Miomir Kecmanovic - Carlos Alcaraz, ora 10:00
  • Qinwen Zheng - Oceane Dodin, nu mai devreme de ora 12:00
Margaret Court Arena
  • Linda Noskova - Elina Svitolina, nu mai devreme de ora 4:30
  • Alexander Zverev - Cameron Norrie, nu mai devreme de ora 7:00
John Cain Arena
  • Arthur Cazaux - Hubert Hurkacz, nu mai devreme de ora 6:00
  • Jasmine Paolini - Anna Kalinskaya, nu mai devreme de ora 8:00
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo