Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, pus în gardă înainte de Australian Open: "La Melbourne joc pe teren propriu, vreau să câștig!"

Irina Aldea

Publicat 22/12/2023 la 15:31 GMT+2

Novak Djokovic va lua cu asalt Australian Open 2024 în încercarea sa de a cuceri titlul de Grand Slam cu numărul 25 al carierei. Totuși, sârbul nu va avea o misiune ușoară, fiindcă marele trofeu e obiectivul mai multor tenismeni de top, printre care și Stefanos Tsitsipas, finalistul ediției trecute.

Rezumatul finalei Australian Open 2023, Tsitsipas - Djokovic

Stefanos Tsitsipas nu a avut un an 2023 prea bun, dar vrea să schimbe asta în 2024. Grecul are mari așteptări de la noul sezon, pe care-l începe în cadrul United Cup, la fel ca Djokovic. Mai apoi, Tsitsipas va evolua la primul turneu major al anului, Australian Open, acolo unde are de apărat finala pierdută în fața sârbului.
Tenismanul grec a terminat anul pe locul șase, dar nu este mulțumit de acest lucru și plănuiește să-și treacă în palmares mai multe rezultate notabile în 2024. Printre marile obiective ale grecului sunt clasarea pe locul 1 și câștigarea unui titlu major. Tsitsipas a fost în două rânduri la doar o victorie distanță de a reuși cel din urmă obiectiv, dar a fost de fiecare dată oprit de Djokovic.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic, pus în gardă înainte de Australian Open. Mesajul lui Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas a declarat într-un podcast că principalul său obiectiv este să înceapă să învingă rivalii din top în meciurile importante, cum ar fi finalele de Grand Slam: "În acest moment, avem mulți jucători puternici care joacă un tenis excelent. Aceasta este probabil cea mai dificilă perioadă din cariera mea de tenis, obiectivul este să găsesc modalități de a-i învinge pe acei tipi, să trec de ei în cele mai tari meciuri pe care le disputăm", a declarat Tsitsipas.
El încă își amintește finala de la Australian Open de anul trecut: "Poate că acea finală îmi arată adevăratul meu potențial, dar eu vreau să câștig cel puțin o dată. Sper să găsesc o modalitate de a o face și de a învinge atunci când contează", a adăugat Tsitsipas, care a mai mărturisit că este deosebit de plăcut pentru el atunci când joacă la Melbourne, deoarece acolo există o mare comunitate de greci: "Australia este o țară excepțională care are multe lucruri frumoase. Întotdeauna asociez Australia cu fani grozavi pentru că am un sprijin imens acolo, este foarte distractiv să joc în facilități din toată țara, acolo joc pe teren propriu, așa mi se pare", a mai spus Tsitsipas.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo