Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner, întrebat dacă vrea să-l depășească pe Djokovic la Australian Open. Italianul n-a stat pe gânduri

Irina Aldea

Actualizat 29/01/2024 la 15:26 GMT+2

Jannik Sinner a cucerit duminică la Australian Open primul titlu de Grand Slam al carierei, după ce l-a învins pe Medvedev în cinci seturi. Italianul a fost întrebat luni dimineața dacă plănuiește să-l depășească pe Djokovic la Melbourne, acolo unde sârbul s-a impus de 10 ori în întreaga carieră.

Rezumatul partidei Jannik Sinner - Daniil Medvedev, finala Australian Open 2024

Jannik Sinner (favorit nr. 4) a câştigat duminică marele trofeu la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce l-a învins în finală, în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (3 ATP, favorit nr. 3). Italianul, în vârstă de 22 de ani, care în semifinale l-a eliminat pe liderul ATP, Novak Djokovic, a câştigat primul său trofeu la un turneu major.
picture

După 2195 de zile, Sinner întrerupe seria colosală a lui Djokovic la Melbourne. Rezumatul partidei

Duminică, Sinner s-a impus la capătul unui meci spectaculos, care a durat trei ore şi 46 de minute, el reuşind să revină extraordinar, după ce a pierdut primele două seturi, şi puţini erau cei care îi mai dădeau şanse să recupereze. Sinner este cel de-al treilea jucător italian care câştigă un turneu de Mare Şlem, primul în ultimii aproape 50 de ani, după Adriano Panatta, care a cucerit trofeul la Roland Garros în 1976.
CITEȘTE ȘI:

Sinner, întrebat dacă vrea să-l depășească pe Djokovic la Australian Open

Luni, cu ocazia ședinței foto dedicată campionului, Jannik Sinner a fost întrebat de jurnaliști dacă și-a propus să doboare recordul lui Djokovic de 10 titluri la Melbourne. Italianul nu a ezitat și a oferit imediat un răspuns: "Sincer, nu mă gândesc la asta (la egalarea celor 10 titluri ale lui Novak). El este într-o altă ligă față de mine", a declarat Sinner, care a câștigat 10 din ultimele 11 partide cu jucători de top 10 ATP. Doar Djokovic, la Turneul Campionilor, a reușit să îl învingă.
"Sunt doar fericit că am acest trofeu pentru anul acesta, iar apoi vom vedea ce va urma. Mai este mult de lucru", a mai spus italianul, care a mărturisit că de abia azi începe să conștientizeze ce a putut realiza la Melbourne: "Sunt emoții mari. Am fost fericit; ieri încă nu-mi venea să cred, iar acum încep să realizez, așa că este un sentiment minunat. Nu am dormit prea mult, dar sunt emoții grozave, realizând încet-încet ce am făcut. Este o mare reușită pentru mine și pentru echipa mea, așa că sunt foarte fericit să fiu aici".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo