Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Taylor Fritz, discurs incredibil la Australian Open, înainte de meciul cu Djokovic: "Condițiile mă avantajează!"

Irina Aldea

Actualizat 21/01/2024 la 21:59 GMT+2

Taylor Fritz s-a calificat duminică în premieră în sferturile de finală de la Australian Open, iar în continuare îl așteaptă un duel cu Novak Djokovic, omul-record de la Antipozi. Fără a afișa vreun gram de teamă, americanul spune că de această dată va arăta un nivel de joc superior, chiar dacă sârbul are 8-0 în confruntările cu el.

Fritz l-a eliminat pe finalistul de anul trecut și urmează să îl întâlnească pe campionul din 2023

Taylor Fritz s-a calificat pentru prima dată în sferturile de finală de la Australian Open, după ce a trecut în optimi de finalistul de anul trecut, Stefanos Tsitsipas, cu scorul de 7-6 (3), 5-7, 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 4 minute de joc. Înaintea acestui meci, americanul a trecut de Diaz Acosta în turul 1, de Gaston în turul 2 și de Marozsan în turul al treilea.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
În continuare, Fritz îl va întâlni pe campionul en-titre, Novak Djokovic. Americanul a fost foarte entuziasmat de nivelul arătat împotriva lui Tsitsipas la Australian Open 2024 și visează să-l învingă pe Djokovic în sferturile de finală. Americanul a spart o barieră mentală învingându-l pe Tsitsipas la Australian Open 2024, în ceea ce reprezintă prima victorie într-un turneu de Grand Slam din cariera sa în fața unui jucător din top 10. Americanul a reflectat asupra acestui aspect, precum și asupra șanselor sale de a-l învinge pe Novak Djokovic în sferturile de finală, afișând o încredere debordantă.
CITEȘTE ȘI:

Australian Open 2024 | Taylor Fritz i-a pus gând rău lui Djokovic la Melbourne

Mai întâi, Fritz a vorbit cu încântare despre nivelul arătat în partida cu Tsitsipas: "Am jucat la un nivel înalt de la început până la sfârșit, iar în ultimele meciuri m-am simțit într-un fel de transă, pentru că am putut face aproape orice pe teren și am luat întotdeauna decizia corectă. A trecut mult timp de când nu am mai simțit așa ceva, așa că este fantastic că am experimentat din nou acest lucru aici, pentru că îmi dă o încredere enormă.
De când am știut că îl voi înfrunta pe Stefanos am fost conștient că am o șansă, deoarece jocul lui se adaptează bine la ceea ce pot face eu pe teren și am reușit să confirm acest lucru jucând la un nivel extrem de ridicat. Nu am fost deosebit de încordat sau copleșit, ci mai degrabă am jucat tot ce am vrut în permanență", a comentat el. Această victorie îi permite lui Fritz să își asigure practic reintrarea în Top 10: "Este fantastic, deoarece cred că am ieșit dintre primii zece de curând, iar acest lucru mă face să-mi recâștig locul", a mai spus el.
Chiar dacă are 0 victorii din 8 meciuri disputate în circuit cu Novak Djokovic, Taylor Fritz simte că acum are șansa perfectă în fața sârbului, deși Nole e "campionul campionilor" la Antipozi: "Mi se pare logic ca el să aibă o încredere enormă în șansele sale atunci când mă înfruntă, având în vedere că m-a învins de opt ori.
În orice caz, simt că aici condițiile sunt mult mai favorabile pentru mine decât în scenariile în care am am jucat ultimele meciuri. Cred că am mult mai multe de oferit în acest moment decât în trecut și voi încerca să înving. Novak a jucat întotdeauna în același mod împotriva mea, nu a avut nevoie să facă nicio ajustare. Vom vedea ce se va întâmpla acum, dar am încredere în șansele mele", a conchis americanul.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo