Novak Djokovic s-a calificat fără mari emoții pentru a 9-a oară în finala de la Australian Open. Sârbul a dispus în minim de seturi de rusul Aslan Karatsev, marea surpriză a primului Grand Slam al anului. și va lupta pentru trofeu cu învingătorul semifinalei a 2-a, care îi va aduce față în față pe Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Înainte ca Djokovic să bifeze acest succes, o altă figură deosebită a tenisului păresea turneul. Este vorba despre Serena Williams, care nu a avut replică în prima semifinală de pe tabloul feminin în fața niponei Naomi Osaka, care a câștigat în 2 seturi, scor 6-3/6-4.
Tenis
Novak Djokovic, interzis aproape peste tot! Unde mai poate juca sârbul fără vaccin anti covid
ACUM 6 ORE
Serena a acceptat cu greu înfrângerea și a părăsit conferința de presă în lacrimi, iar presa internațională a speculat că retragerea marii campioane este aproape.

Novak Djokovic, elogios la adresa Serenei Williams

La finalul întâlnirii cu Karatsev, Novak Djokovic a fost rugat să comenteze ceea ce s-a întâmplat cu Serena Williams, care a ratat încă o dată șansa de a cuceri cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam, marele său obiectiv din finalul carierei.
"Atunci când urmărești lucruri mari care sunt legate de istoria sportului, evident că ai multă presiune șiindiferent de cât de mulți ani ai jucat în circuit și câtă experiență ai acumulat, încă simți acea presiune pe umerii tăi. Pot să empatizez cu Serena și înțeleg prin ce trece ea. Este o mare campioană, care a inspirat nenumărați sportivi din întreaga lume, iar ceea ce face în continuare, în ciuda vârstei sale, este cu adevărat impresionant.
Știu că e dezamăgită. Am auzit că a fost emoționată la conferința de presă. Știu că indiferent de câte succese ai avut, atunci când pierzi un meci important devi frustrat. Este perfect de înțeles.
Dar privind în ansamblu tot ceea ce reprezintă Serena, tot ceea ce a făcut, atât pe teren cât și în afara lui, pot spune că fără îndoială este una dintre cele mai mari sportive din istorie, nu doar în tenis.", a declarat Djokovic.

#Favoriții Australian Open 2021 | Rezumatul semifinalei dintre Naomi Osaka și Serena Williams

O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Motivele pentru care judecătorii au decis expulzarea lui Djokovic au fost făcute publice
ACUM 16 ORE
Australian Open
Djokovic vrea să dea în judecată guvernul australian! Cere dublul premiului de la Australian Open
ACUM 20 ORE