Novak Djokovic și-a trecut în cont cel de-al 9-lea trofeu la Australian Open, după ce l-a învins în finală pe rusul Daniil Medvedev. Sârbul a făcut un meci aproape perfect și a câștigat în 3 seturi, scor 7-5/6-2/6-2.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
La finalul meciului de astăzi, rusul a fost dezamăgit, dar a acceptat înfrângerea și i-a adus numai cuvinte de laudă adversarului său, amintind și un episod din trecut, care demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, măreția lui Djokovic.
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31
"Nu este ușor să vorbești când tocmai ai pierdut o finală. Felicitări Novak! Ai câștigat 9 titluri aici, ceea ce e nemaipomenit... nu am cuvinte!
Să vă spun ceva: când eram pe locul 500-600 mondial m-am antrenat cu Novak la Wimbledon. Era ca un Dumnezeu pentru mine, dar credeam că nici nu o să vorbească cu mine. Dar a vorbit cu mine ca un prieten.. Eram pe locul 500 în lume, acum sunt pe locul 4, dar la Novak nu s-a schimbat nimic. Ești un om nemaipomenit, Novak", a spus Medvedev la finalul partidei.

Daniil Medvedev: "Speram să vă efer un meci mai lung, dar atât am putut astăzi."

Medvedev a ținut să le mulțumească celor din echipa sa, dar și spectatorilor și în special organizatorilor turneului.
"Vreau să le transmit mulțumiri lui Gilles (Gilles Cervara, antrenorul său) și soției mele pentru că au fost alături de mine. Vreau să vă mulțumesc și vouă, celor de la Tennis Australia. Ultimele 3 luni au fost foarte grele, am fost nemulțumiți din cauza carantinei, dar dacă voi nu erați, probabil că turneul nu s-ar fi jucat.
Vă mulțumesc tuturor celor din tribune... speram să vă ofer un meci mai lung, dar atât am putut astăzi.", a conchis Medvedev.
Așadar, Medvedev a pierdut și cea de-a 2-a finală de Grand Slam a carierei, după ce a de la US Open din 2019, când a fost învins de Rafael Nadal.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Laver Cup
Daniil Medevedev, încântat să participe la Laver Cup! Ce a declarat proaspătul campion de la US Open
23/09/2021 LA 12:02
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
22/09/2021 LA 16:04