Darren Cahill a fost extrem de categoric imediat după ce viza lui Novak Djokovic a fost anulată definitiv, iar sârbul a fost obligat să părăsească Australia. Fostul antrenor al Simonei Halep a menționat atunci că vina este comună pentru toți cei implicați în scandalul care a făcut înconjurul lumii.
La câteva zile distanță, antrenorul australian a venit cu noi precizări, mărturisind că totul a fost o "mizerie" de la bun început. Cahill a insistat că Djokovic nu ar fi trebuit să ceară și să primească acea dispensă medicală și că Tennis Australia a greșit cel mai mult în toată această poveste.
"Am urât scutirea pe care a avut-o, pentru că eu cred că acea scutire este cu adevărat pentru oamenii care doresc să se vaccineze și nu se pot vaccina pentru că au avut Covid. Novak nu a vrut niciodată să se vaccineze, așa că am urât această dispensă specială.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
Dacă ai o problemă medicală acută sau ceva care te împiedică să te vaccinezi, nicio problemă, dar nu mi-a plăcut această poveste de la început. A fost o mizerie de la început și apoi totul a devenit din ce în ce mai rău.
Cred că o mare responsabilitate pentru tot ceea ce s-a întâmplat îi revine consiliului de conducere al Tennis Australia.", a spus Cahill, citat de tennishead.com.
Citește și:

Djokovic, lovitură de imagine la câteva zile de la întoarcerea în Europa

Indiferent dacă a fost sau nu vinovat, Djokovic a ieșit foarte șifonat din toată această poveste. Deși are și susținători în rândul oficialilor sau jucătorilor profesioniști, majoritatea acestora sunt de părere că sârbul și-a meritat soarta, pentru că a dorit să fie tratat diferit.
La numai câteva zile distanță de la revenirea în Serbia, Djokovic a dat o adevărată lovitură de imagine, luând decizia să investească într-o companie care încearcă să găsească tratament pentru coronavirus.
Conform Reuters, CEO-ul QuantBioRes, o companie daneză de biotehnologie, a dezvăluit că tenismenul sârb a cumpărat 80 % din acțiuni. Djokovic demonstrează prin acest act că are încredere totală în știință în vederea combaterii pandemiei și le răspunde în același timp celor care l-au acuzat că nu s-a vaccinat din varii motive, altele decât cele invocate de el, și anume că a suferit de Covid recent și nu se impunea imunizarea înainte de Australian Open.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11