Novak Djokovic are șanse mici să participe la Australian Open, asta după ce sârbului i-a fost anulată viza de intrare în Australia din cauza faptului că nu a prezentat suficiente dovezi că are dreptul să nu se vaccineze, așa cum prevede legislația de la Antipozi.
Liderul mondial se află momentan într-un hotel destinat imigranților și va afla abia luni dacă va avea sau nu dreptul de a rămâne în țară pentru a-și apăra titlul de la Australian Open. Situația sârbului a împărțit lumea în două, iar acesta are de partea sa mai mulți oameni importanți din tenisul mondial.
Printre susținătorii lui Nole se numără și francezul Pierre-Hugues Herbert, unul dintre primii jucători care au aflat că nu vor putea juca la Australian Open, el nefiind vaccinat. Fără a contesta ligislația din Australia, acesta susține că tenismenii ar trebui să aibă dreptul de a-și exercita meseria cum consideră mai bine, exemplificând că unii jucători au avut de suferit după ce s-au vaccinat. De asemenea, Herbert a menționat că a discutat cu Djokovic despre acest subiect și a evidențiat faptul că sârbul și-a creat un anumit confort din punct de vedere fizic, insinuând că acesta ar fi putut fi afectat printr-o eventuală vaccinare.
Australian Open
"Djokovic a primit o veste uriașă!". Anunțul de ultimă oră făcut de presa sârbă. Ce au descoperit
ACUM 2 ORE
"Când suntem sportivi, corpul nostru este instrumentul nostru de lucru. Luăm zilnic decizii pentru a fi cei mai eficienți. Am văzut sportivi cu reacții oarecum bizare în urma vaccinului (n.r. referire la Jeremy Chardy, care s-a plâns că a suferit reacții adverse puternice). Cred că avem dreptul să ne acordăm timp pentru a lua cele mai bune decizii.
Novak are încă o legătură și mai fină cu corpul său decât mine. Este un jucător care a făcut din trupul său o armă de război. O vedem prin flexibilitatea sa, printre tot ceea ce face pe teren. Totul este calculat în tot ceea ce mănâncă. Este un stil de viață. Am discutat împreună la Masters (Mastersul de la Paris, desfășurat în toamna anului trecut) despre acest subiect", a spus Herbert într-un interviu pentru L'Equipe.
Herbert s-a conformat deciziei australienilor și nu a cerut niciun fel de dispensă medicală pentru a putea juca nevaccinat la primul turneu de Grand Slam al anului. Francezul a fost depistat pozitiv zilele trecute, astfel că nu va putea participa nici la turneele Challanger din Italia, unde intenționa să-și pregătească sezonul post-Australia.
Citește și:

Djokovic a avut Covid-19 în trecutul apropiat, susțin avocații săi

Cazul Djokovic este departe de a fi finalizat, iar controversele vor rămâne indiferent de decizia pe care o vor lua autoritățile de la Melbourne.
Novak Djokovic a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia, deoarece a fost infectat recent cu coronavirus, au precizat avocaţii sportivului în documente depuse în instanţă. Nole ar fi avut COVID-19 în decembrie, pentru a doua oară.
"Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovic nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore. Aceasta este confirmarea", au precizat avocaţii. Aceștia au transmis că lui Djokovic i s-a emis Certificatul de Exceptare de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia, decizia fiind validată şi de o comisie a guvernului local.
În același timp, organizatorii Australian Open susțin că au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a facilita prezența lui Nole la Antipozi, dar, pe de altă parte, legislația este oarecum interpretabilă și de aceea s-a ajuns la această situație.
Tenis
Novak Djokovic, criticat de un fost campion la Australian Open! "Nu ar fi trebuit să vină aici"
ACUM 3 ORE
Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
IERI LA 06:50