Novak Djokovic a fost inclus în tragerea la sorți de la Australian Open, dar sârbul nu este deocamdată sigur că va putea juca la "Openul Vesel". Ministrul Imigrării încă studiază speța sârbului și pericolul de a-i anula din nou viza planează în continuare.
În plus, Djokovic ar putea avea probleme cu justiția din țara natală, pentru că a încălcat regulile izolării după ce a fost depistat pozitiv la Covid-19, în luna decembrie. Problemele liderului mondial nu se vor termina acolo, pentru că acesta este cercetatt și în Spania, țară în care s-a antrenat înainte de călători în Australia.
Conform presei iberice, autoritățile de la Madrid au deschis o anchetă privind modul în care sârbul a intrat în Spania, fiind nevaccinat. Legislația iberică prevede de câteva luni că orice cetățean străin trebuie să fie vaccinat pentru a pătrunde în țară sau să demonstreze că vizita sa este pentru o "muncă necesară" sau pentru evenimente sportive importante.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 12 ORE
Djokovic a petrecut câteva zile în Spania la sfârșitul anului trecut și începutul acestuia, însă doar s-a antrenat, deci nu se încadrează în excepțiile legilor în vigoare.
"Cope anunţă că guvernul spaniol investighează acum dacă Novak Djokovic, nevaccinat, a intrat ilegal în ţară, la sfârşitul lunii decembrie 2021.Din 20 septembrie, cetăţenii din Serbia au nevoie de un certificat de vaccinare sau de o scutire specială pentru a intra pe teritoriul spaniol, dar până acum autorităţile spun că nu au primit nicio cerere de la Djokovic", a scris pe Twitter Gaspar Ribeiro Lanca, un renimit jurnalist spaniol, specializat pe tenis.
Citește și:

Djokovic încă așteaptă decizia australienilor privind viza

Participarea lui Novak Djokovic la Australian Open depinde de Ministrul Imigrării, Alex Hawk. Acesta nu a luat încă o decizie finală privind anularea vizei sârbului, dar premierul asutralian a anunțat în această dimineață că această posibilitate este încă în picioare.
Ministrul nu vrea să se grăbească și analizează atent toate detaliile înainte de a lua o hotărâre, astfel că e posibil ca aceasta să vină abia vineri. În condițiile în care viza liderului mondial va fi anulată a 2-a oară, acesta va fi reținut de autorități până când instanța se va pronunța din nou, dacă avocații jucătorului vor depune o contestație.
O astfel de decizie ar elimina aproape orice șansă pentru Djokovic de a mai juca la Australian Open, întrucât turneul va începe peste 4 zile, iar procedurile ar putea dura mult mai mult.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44