Novak Djokovic a provocat un scandal de proporții prin deplasarea sa în Australia pentru a participa la primul Grand Slam al anului. Autoritățile de la Antipozi au decis că sârbul nu a prezentat suficiente dovezi care să ateste că are dreptul să intre în țară nevaccinat și doresc expulzarea sa.
Instanța va decide abia luni ce se va întâmpla cu liderul mondial, iar reacțiile curg în valuri cu privire la acest subiect. Familia lui Nole susține că acesta este tratat ca un prizonier în Australia, fiind obligat să stea în condiții neprielnice în hotelul din Melbourne. Evident, afirmațiile apropiaților lui Djokovic pot fi subiective și menite să pună presiune pe autoritățile australiene, neexistând deocamdată dovezi sau o poziție oficială a jucătorului.
Citește și:
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 19 ORE

Novak Djokovic riscă o interdicție de 3 ani în Australia

În cursul zilei de azi, familia lui Djokovic a susținut o conferință de presă în care l-a apărat pe marele campion. Djordje, fratele tenismenului, a explicat cu lux de amănunte întreg filmul evenimentelor care s-au petrecut de la aterizarea lui Nole la Melbourne și până în prezent. Conform acestuia, Djokovic ar putea decide să se întoarcă oricând în Serbia, dar acest lucru ar însemna că și-ar recunoaște vina și ar putea primi o interdicție de 3 ani pe teritoriul Australiei.
"Novak nu a încălcat niciun protocol, avea documentație la fel ca toți tenismenii care au intrat în țară. Când a ajuns în Australia, a suferit un mare abuz diplomatic. A fost audiat de polițiștii de frontieră. În primele 45 de minute, a putut să comunice cu familia lui, dar apoi i-a fost luat telefonul și nu am putut să-l contactam timp de trei ore și jumătate. Apoi s-a luat decizia că nu i se va acorda viză pentru a rămâne în Australia și că nu va primi dreptul să-și apere titlul și să stabilească un record (n.r. de titluri de Grand Slam).
Ultima veste pe care o avem este că instanța a ordonat autorităților să nu-l expulzeze până luni dimineață. El ar putea decide să se întoarcă oricând în Serbia, dar asta ar putea însemna o interdicție de a intra în Australia în următorii 3 ani.Fratele meu nu este un criminal, ci un sportiv", a declarat Djordje Djokovic pentru presa din Serbia, citat de Marca.
În timp ce apropiații lui Djokovic fac scut în jurul său, autoritățile de la Melbourne sunt ferme pe poziție și decise să meargă până la capăt cu decizia de a-i interzice sârbului să joace la Australian Open. Legile sunt foarte clare și e clar că oamenii cu drept de decizie de la Antipozi se bazează pe acestea, fiind greu de crezut că ar avea ceva personal cu tenismenul. Evident, există încă multe semne de întrebare privind vinovații pentru creearea acestei situații delicate, iar răspunsul va fi dat în următoarele zile.
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie 2022 şi va avea acoperire totală pe canalele Eurosport şi pe Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 19 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM O ZI